Dolar 32,3235
Euro 35,0702
Altın 2.307,96
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Atakum’dan dünyaya turnalı barış mesajı

Atakum Belediyesi ve Atakum Eğitim Kooperatifi’nin (ATEK) çocuklar için gerçekleştirilen origami etkinliği ile Hiroşima’ya atılan atom bombasının 75. yıl dönümünde dünyaya barış mesajı verdi. Etkinliğe katılan yetişkin ve çocuklar, dünyada barış simgesi olarak kabul edilen kağıttan turna kuşu yaptı. Üretilen bin kağıt kuş, dünya barışı için Samsun’da kanat çırptı

Atakum’dan dünyaya turnalı barış mesajı
REKLAM ALANI
7 Ağustos 2020 13:27

 

Atakum Belediyesi ve Atakum Eğitim Kooperatifi’nin (ATEK) çocuklar için gerçekleştirilen origami etkinliği ile Hiroşima’ya atılan atom bombasının 75. yıl dönümünde dünyaya barış mesajı verdi. Etkinliğe katılan yetişkin ve çocuklar, dünyada barış simgesi olarak kabul edilen kağıttan turna kuşu yaptı. Üretilen bin kağıt kuş, dünya barışı için Samsun’da kanat çırptı.

İkinci Dünya Savaşı’nda Japonya’nın Hiroşima kentine ABD ordusu tarafından atılan atom bombası nedeniyle 200 binden fazla insan yaşamını yitirdi, yüz binlercesi de sakat kaldı. 6 Ağustos 1945’te gerçekleşen ve insanlık tarihinin en büyük trajedileri arasında yer alan Hiroşima’nın 75. yıl dönümü Samsun’da Atakum Belediyesi ve Atakum Eğitim Kooperatifi’nin gerçekleştirdiği origami etkinliği ile anıldı. Şehit Pilot Ümit Özer Parkı’nda “Atakum’da turna kurşları barış için kanat çırpıyor” sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğe katılan yetişkin ve çocuklar, origamistler Enes Kılıç ve Melek Kılıç eşliğinde japon kağıt katlama sanatı origami öğrendi. Renkli kağıtları defalarca katlayarak turna kuşu figürlerine dönüştüren katılımcılar, etkinliğin sonunda kuşları ip üzerine dizerek dünya barışı için temsili olarak uçurdu.

MİNİK ELÇİLERE ATATÜRK KİTABI

Yeni normalleşme dönemi kuralları uygulanarak açık havada gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar keyifli vakit geçirmelerinin yanı sıra barış için Atakum’dan tüm dünyaya mesaj ulaştırmanın mutluluğunu yaşadı. Etkinlikte üretilen bin kağıt turna kuşu, dünya barışına katkı sağlamak için Atakum Belediyesi Şehit Pilot Ümit Özer Parkı’nda sergilenecek. Öte yandan origami etkinliğini ziyaret eden Atakum Belediye Başkanvekili Ümit Bektaş da tüm Atakumlu minik barış elçilerine “Gençler için Atatürk” isimli kitabı hediye etti. Hattat Halil İbrahim Bayram da tüm katılımcılara isme özel kitap ayraçları hazırladı. Atakum 55 Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Deniz Bora, katılımcı minikler için yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi.

DÜNYA BARIŞ SİMGESİ KAĞIT TURNA KUŞU

Kağıt turna kuşunun dünyada barış simgesi haline gelmesi yaşanmış bir öyküye dayanıyor. Hiroşima’ya atom bombası atıldığı tarihte iki yaşında olan Sadako Sasaki, olaydan canlı kurtulmayı başarıyor fakat 12 yaşına geldiğinde lösemiye yakalanıyor. Durumu her geçen gün kötüleşen Sadako’yu hastanede ziyaret eden arkadaşı, eski bir Japon inanışını anımsatarak, kağıttan turna kuşları yapıp bunların sayısını bine tamamladığında yaşama bağlanacağını söylüyor. Bunun üzerine Sadako, hastane odasında origami ile kağıttan turna kuşları yapmaya başlıyor. Ancak Sadako, 644 turna kuşuna ulaştığında yaşama veda ediyor. Ölümü sonrasında Hiroşima Barış Parkı’na Sadako’nun elinde turna kuşu tuttuğu bir heykeli dikiliyor. Heykel, her yıl 6 Ağustos’ta dünyanın farklı ülkelerinden çocukların yaptığı kağıttan bin turna kuşu ile süsleniyor. Sadako’nun anısını yaşatmak için başlatılan bu etkinlik aracılığıyla zaman içerisinde kağıttan turna kuşu dünyada barışının simgesi haline geliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.