Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

ATAKUM’UN YAYLASI KOCADAĞ!

Samsun’un Atakum İlçesi’nin seyir terası konumunda olan Kocadağ, doğaseverleri ağırladı

ATAKUM’UN YAYLASI KOCADAĞ!
REKLAM ALANI
3 Temmuz 2022 19:44

Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi, Samsun Yamaç Paraşütü Spor Kulübü, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Türkiye Ormancılar Derneği, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği ve Samsun Dağcılık Derneği iş birliğinde ‘Atakum’un Yaylası Kocadağ, Şenliğe Yürüyelim’ adı altında düzenlenen doğa şenliği büyük ilgi gördü.

Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar otobüslerle şenlik alanına taşındı. Etkinlikte yürüyüş, yamaç paraşütü gösterisi, kamp ve konser etkinlikleri yapıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı şenlikte insanlar kamp kurdu, piknik yaptı ve doyasıya eğlendi.

YEŞİLLE KENT, KENT KÜLTÜRÜYLE KIRSAL
Etkinlikte konuşan Atakum Belediyesi Başkanı Av. Cemil Deveci, “Bu etkinlik daha evvel Kocadağ Yürüyüşü olarak yapılıyordu. Bu seferki daha komplike bir program oldu. Karavan sahipleriyle, burada görmüş olduğumuz insanların çadırlarıyla, müzik gruplarıyla burada iki günlük yoğun bir program yapılacak. Yeşille kenti, kent kültürüyle kırsalı birleştirmeye çalışıyoruz. Karadeniz’in en güzel yerlerinden biri Kocadağ” dedi.

KOCADAĞ YOLU BİR AN ÖNCE YAPILMALI
Bu tip etkinliklerle Kocadağ’ı turizme kazandırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Deveci, “Deniz ve kum turizmi ile dağ turizmini bütünleştirmeye çalışıyoruz. Deniz ve kum için Samsun’a gelenleri Kocadağ’a da çıkarmak istiyoruz. Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Eğer bu bütünlüğü sağlayabilirsek burada bu yolun bir ihtiyaç olduğu görülecektir. Kenti yönetenler, Büyükşehir Belediyesi, Atakum Belediyesi, il valisi bu yolun yapılmasının bir ihtiyaç olduğunu göreceklerdir. Hem orman yolu hem yangın yolu hem de bugün yaptığımıza benzer sosyokültürel etkinlikleri düzenleyenlerin yolu olarak bu yol bir ihtiyaçtır. Yapılması gerekiyor” diye konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.