Dolar 32,4909
Euro 34,9449
Altın 2.430,59
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ATA’YA ŞİKAYET!

Samsun’da, CHP Atakum Kadın Kolları üyeleri, Öğretmenler Günü’ne Anıtkabir’i ziyaret etti. Yapılan açıklamada, “Atam, senin çok değer verdiğin öğretmenlik mesleğini hiçe sayanlar tarafından ülkemiz yönetiliyor” denildi

ATA’YA ŞİKAYET!
REKLAM ALANI
24 Kasım 2021 15:54

Samsun‘da CHP Atakum Kadın Kolları Başkanı Emine Kandemir ve Yönetim Kurulu üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrini ziyaret etti. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada, öğretmenlerin bugün içerisinde bulunduğu sıkıntılara dikkat çekilerek, “Senin çok değer verdiğin öğretmenlik mesleğini hiçe sayan, okullardaki müfredatın içini boşaltarak cahil bir toplum yaratma sevdasında olan kişiler tarafından yönetiliyor bu ülke ne yazık ki” denildi.

‘YOL ARKADAŞLARIMLA SANA GELDİK’
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Atakum Belediye Meclis Üyesi Dilek Çınar’ın da yer aldığı ziyarette basın açıklamasını okuyan CHP Atakum Kadın Kolları Başkanı Emine Kandemir, kısa şu görüşleri dile getirdi:

“Yüce Atam. Yine bir 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde huzurundayız. Yol arkadaşlarımla birlikte sana geldik. Başöğretmenimize geldik. Senin meşalenle aydınlanan yüzlerimizle ve umut dolu yüreklerimizle huzurundayız. Bizler senin çizdiğin yoldan bir adım bile sapmayarak, emanet ettiğin devrimlerin bekçisi olduk hep ve olmaya da devam edeceğiz. Sana layık olmaya, emanetini koruyacak nesiller yetiştirmeye bütün zorlamalara ve baskılara rağmen devam edeceğiz.

‘ADINA BİLE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR
Sevgili Atam, bu gün burada birçok duyguyu birden yaşıyoruz. Heyecan, mutluluk,minnettarlık ve burukluk birbirine karışmış durumda. Heyecanlıyız çünkü, bir başöğretmeni, bir dünya liderini görmeye ve ona sevinçlerimizi, mutluluklarımızı, öfkemizi ve kaygılarımızı anlatmaya geldik.
Mutluyuz çünkü bütün engellemelere rağmen senden devraldığımız bağımsızlık bayrağını gururla taşıyoruz.
İçimiz buruk ve üzgünüz çünkü senin hizmetlerini görmezden gelen, adına dahi tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Senin çok değer verdiğin öğretmenlik mesleğini hiçe sayan, okullardaki müfredatın içini boşaltarak cahil bir toplum yaratma sevdasında olan kişiler tarafından yönetiliyor bu ülke ne yazık ki.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ORDDUSU
Atanamayan öğretmenler ordusu ve işsizler ordusu çığ gibi büyümekte ve ülke her gün biraz daha batağa sağlanmakta. Bazı öğretmen arkadaşlarımız hayatının baharında atanmadığı için intihar etmekte, işsiz kardeşlerimiz de aynı şekilde çaresizlikten ve umutsuzluktan intiharın eşiğine gelmiş durumda. Öğretmen kardeşlerimize verilen değer yerlerde sürünürken, atanamayan öğretmenler özel okullara mecbur bırakılarak emeklerinin karşılığını anlamamakta mağdur olmaktalar. Öğretmen maaşları yetersiz olduğu için, öğretmenlerimiz geçim sıkıntısı içinde kıvranırken, keyfi atamalar, ve adam kayırmaca serüvenine her gün bir yenisi eklenmekte.

Biz Atatürkçü kadınlara yılmak, geri adım atmak, pes etmek yakışmaz. Her geçen gün katlanarak artan sevgimizle, açtığın aydınlık yolda azim ve kararlılıkla yol alacağımıza, emanetine sahip çıkacağımıza, burada bulunan bulunmayan yoldaşlarımla birlikte söz veriyoruz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.