Dolar 32,5442
Euro 34,8273
Altın 2.429,77
BİST 9.714,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

BAFRA BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA!

Bafra Belediye Meclisi’nin son toplantısında ‘yol yapım’ için yeniden 70 milyon lira talebinde bulunulması, “Bafra Belediyesi nereye sürükleniyor?” sorusunu akıllara getirdi

BAFRA BELEDİYESİ  BORÇ BATAĞINDA!
REKLAM ALANI
7 Haziran 2023 23:32

Samsun’un Bafra Belediyesi, 2023 yılı haziran ayı olağan meclis toplantısında yol yapım çalışmaları için 70, cari harcamalar için 8 milyon lira daha kredi talebinde bulundu. ‘Borçlanma Sınırı‘nı çoktan geçen belediyenin 2023 yılı içinde sadece yol için istenen kredi talebinin 87 milyon liraya ulaşması, “Bafra Belediyesi nereye sürükleniyor?” sorusunu akıllara getirdi.

SADECE ‘YOL’ İÇİN 87 MİLYON LİRA
Bafra Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Hamit Kılıç başkanlığında Alparslan Türkeş Parkı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 2023 yılında yapılacak yollar için toplam 70 milyon lira daha kredi talebinde bulunuldu. Bu yıl yol yapımı için talep edilen kredi tutarı ise 87  milyon liraya ulaştı.

MHP’Lİ MECLİS ÜYESİNİN İTİRAZI
MHP’li Meclis Üyesi Recep Kaplan‘ın itirazı üzerine toplantıda, Bafra Belediyesi 2023 yılı borçlanma sınırını aştığı için ’45 milyonluk kredi’ için ‘Bakanlıktan izin’ maddesi eklendi. Böylece Bafra Belediyesi, 2023 yılında kilitli parke taşı yol yapım işi için 10 milyon, yol yapımında kullanılmak üzere ihtiyacı olan bitüm, mıcır(agrega), dökme çimento malzemeleri alımı için 45 milyon, yol yapımında kullanılmak üzere ihtiyacı olan bitüm
malzemeleri alımı için 10 milyon, yol yapmak üzere idare malı malzeme ile kuru beton yol yapım işi için 5 milyon olmak üzere toplam 70 milyon liralık krediyi İller Bankası‘ndan çekmek için talepte bulundu. Talep oy çokluğu ile kabul edildi.

CARİ HARCAMA İÇİN 8 MİLYON LİRA
Bafra Belediyesi 2023 yılında yatırım, cari harcama ve finansman giderlerini karşılamak amacıyla da 8 milyon kredi kullanma talebinde bulundu. Talep oy çokluğu ile kabul edildi. Ocak ayında da cari harcamalar için 5 milyon liralık kredi talep edilmişti.

‘BELEDİYE NEREYE SÜRÜKLENİYOR?’
Yol yapımı için ocak ayı meclis toplantısında 15 milyon, şubat ayı meclis toplantısında 2 milyon kredi çekme talebine de onay verilmişti. Pazartesi günü gerçekleştirilen son meclis toplantısında 70 milyon lira ile beraber bu yıl ki yol yapımı için talep edilen kredi miktarının 87 milyon liraya ulaştığı görüldü. ‘Borçlanma Sınırı’nı aştığı için ancak Bakanlıktan özel izin ile kredi çekebilen belediyenin yeniden ‘para’ talebinde bulunması ise, “Bafra Belediyesi nereye sürükleniyor?” sorusunu gündeme taşıdı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Bafra'nın Delikanlısı dedi ki:

    Bafra Belediyesi çalışmaya devam ediyor diye eklersiniz inşallah. Yol yapımı öyle bedavadan öpücükle olmuyor. Yol çalışmaları ciddi anlamda bütçe isteyen çalışmalardır. Ama belli ki bundan bi habersiniz. Hizmet etseniz SUÇ, hizmet etmezseniz oda SUÇ….