Dolar 32,5574
Euro 35,0123
Altın 2.435,30
BİST 9.775,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Bafra Belediyesi ve AÇEV “İlk İş Babalık” diyor!

Çocuğun gelişiminde babaların önemine dikkat çeken Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Bafra Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşleri Müdürlüğü işbirliğiyle Baba Eğitimleri düzenledi.

Bafra Belediyesi ve AÇEV “İlk İş Babalık” diyor!
REKLAM ALANI
28 Mayıs 2018 18:47

25 yıldır erken çocukluk alanında bilimsel eğitim ve savunu çalışmaları yürüten AÇEV, babaların çocuk gelişimi konusundaki rollerini güçlendirmek amacıyla 1996 yılından bu yana babalara yönelik eğitimler düzenliyor. Bu yıl “İlk İş Babalık” kampanyası ile babaların çocuklarıyla karşılıklı ve yakın ilişki kurmasının önemine dikkat çeken AÇEV, “Baba Destek Programı” eğitimlerine Bafra Belediyesi işbirliğiyle devam etti.

 

Programa katılan babalar; baba olarak çocuklarının hayatındaki rolleri, çocukların gelişimine nasıl destek olacakları ve çocuklarıyla etkili iletişim kurma yöntemleri hakkında bilgi ve becerilerini güçlendirme fırsatı buldu.

 

Bilimsel gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenen, babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen Baba Destek Programı eğitimini AÇEV gönüllü eğitimcileri verdi. 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocukları olan babalara yönelik olarak açılan gruplarla haftada bir gün, akşam saatlerinde, 2 saat süreyle uygulanan bir yetişkin programı olan BADEP, 13 hafta sürdü. Ayrıca annelere yönelik de 2 oturum gerçekleştirildi.Tüm bu programların sonunda ise katılımcılar sertifikalarını almaya hak kazandı.

 

Bafra Belediyesi Alparslan Türkeş Parkı Çay Bahçesinde düzenlenen programda babalara sertifikaları Başkan Kılıç tarafından verildi.

 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıçsertifika törenindeyaptığı konuşmada şunları söyledi: “Erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışan AÇEV işbirliği ile Belediyemizin düzenlediği Baba Destek programı mezunlarını vermeye devam ediyor. Bu akşam burada sertifika almaya hak kazanmış olan babalar ile birlikte olmanın sevincini yaşıyoruz. Toplumsal farkındalığı artırmak, bilinç ve destek oluşturmak üzere farkındalık ve savunu faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. AÇEV ile birlikte sosyo-ekonomik koşulları nedeniyle destek alamayan anne ve çocuklar olarak belirlediği hedef kitlesinin ihtiyaçlarını araştırmalarla saptayıp, bu ihtiyaca cevap verecek bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve gerçekleştiriyoruz.

 

Nitelikli eğitim, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde ailelerin rolü, toplumsal cinsiyet eşitliği ve yaşam boyu öğrenme konularına değinilen ve ücretsiz olarak uygulanan programımızda babalara, annelere ve çocuklara yönelik olarak ekler, mektuplar ve oyunlar veriliyor. Eğitimler yoluyla ilgili ve bilgili babalar yetişiyor. Bizler de sonuçlarını en iyi şekilde görerek mutlu oluyoruz. Sertifikaya hak kazanan kursiyerlerimize hayırlı olsun. Eğitimcilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum”

 

Başkan Kılıç konuşmanın ardından babalara sertifikalarını dağıtarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.