Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

BAFRA ÇİFTÇİSİNE ÖNEMLİ DESTEK… ‘İHRACAT’A TEŞVİK!

Samsun’un Bafra İlçesi’nde, ‘Kızılırmak Deltası’nda İyi Tarım Uygulamaları (İTU) ile İhracata Uygun Sebze Üretimi Projesi’ çerçevesinde üreticilere 240 bin adet kışlık sebze fidesi dağıtıldı

BAFRA ÇİFTÇİSİNE ÖNEMLİ DESTEK…  ‘İHRACAT’A TEŞVİK!
REKLAM ALANI
8 Ağustos 2023 18:53 | Son Güncellenme: 8 Ağustos 2023 18:57

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün çalışmalarını yürüttüğü ve Bafra Sebze Üreticileri Birliği çatısı altında 2022’de 48 üretici ile uygulanmaya başlanan Kızılırmak Deltası’nda İTU ile İhracata Uygun Sebze Üretimi Projesi 2023 yılında da devam ediyor. Proje çerçevesinde bugün Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde 19 üreticiye 240 bin adet kışlık sebze fidesi teslim edildi.

 

İHRACATIN ÖNÜ AÇILACAK
Sebze fidesi teslim töreninde konuşan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “İyi tarım uygulamaları yapılarak yetiştiricilik yapılacak alanlardan yaklaşık 825 ton İTU sertifikalı sebze üretimi beklenmektedir. İyi tarım uygulamaları sertifika maliyetleri de yine yaklaşık olarak yüzde 75 oranında bakanlığımız tarafından desteklenecektir. Proje süreci boyunca üreticilerin, iyi tarım uygulamaları konusunda gerekli eğitimleri verilerek, üretilen ürünlerin İTU sertifikalı olarak pazarlanması ve İTU belgeli olarak hal kayıt sistemine kaydedilmeleri için farkındalık çalışmaları yapılacaktır. 2022 yılında özellikle AB ülkelerinden gelen kışlık sebze talebini karşılamak amacıyla iyi tarım uygulamaları yapan çiftçilerin GLOBALGAP sertifikası alması için gerekli alt yapı hazırlanmış ve ihracatın önü açılmış olacaktır” dedi.

TARIM FİDE

Fide dağıtım törenine Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner de katıldı.

TARIM FİDE

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.