Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Bafra Çiftçisinin Yüzü Gülüyor

Samsun’un Bafra İlçesine bağlı Karpuzlu Mahallesinde çiftçiler sebze ve meyve hasatlarından memnun

Bafra Çiftçisinin Yüzü Gülüyor
REKLAM ALANI
24 Temmuz 2018 14:12

Bafra’ya bağlı Karpuzlu Mahallesinde çiftçilerin bu seneki karpuz, kavun ve biber hasılatları çiftçileri memnun etti.

Toplam 12 bin  dönümlük dikilen karpuz, kilogram başına 45.50 kuruştan satılmaktadır. Yıllardır karpuz yetiştiren ve tarla sahibi Abdulkadir Gün bu durumdan memnuniyetini şu şekilde ifade etti. “ Biliyorsunuz ki Bafra’da ürünlerimiz doğal yetişmektedir. Ve o yüzden de karpuzumuz olsun diğer ürünlerimiz olsun çok lezzetlidir. Bundan dolayı da ürünlerimizi sürekli şehir dışına satıyoruz. Hal böyle olunca fiyatlarda iyi oluyor ve ürünlerimiz sürekli satılıyor.” dedi.

Karpuz gibi Kavun fiyatları da çiftçiler tarafından memnun edici. Kilosu 1.30 ile 1.50 arasında değişen fiyatlarla satılan yerli kavun alıcı ve satıcının yüzünü güldürüyor. 9 bin 500 dönümlük yetiştirilen kavunun sahibi olan Necmi Güven, kavun hasılatından dolayı memnuniyetini şu şekilde ifade etti. “Bu sene Bafra’da kavun en çok kar getiren ürün diyebiliriz. Bunun sebebi tamamıyla doğal ve yerli olmasıdır. Fiyatlar da 1.30 ile 1.50 arasında değişmektedir. Göründüğü gibi geçen senelere göre fiyatlarımız çok makul bir rakamdadır. Biz çiftçi olarak rakamlardan memnunuz. Aynı şekilde alıcılar da memnunlar ki, bu seneki kavun talebi bir hayli fazla” dedi.

Karpuzla kavunun yanı sıra biber de çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ankara biberi, yani diğer adıyla bilinen kızartmalık Çarli biberi ise bu sene kilogram başına 1.20 ile 1.50 TL arasında satılmaktadır. Toplamda 30 bin dönümlük biber tarlasının sahibi olan Yunus Şahin, muhabir arkadaşımıza biber hasılatlarını değerlendirmede bulundu. “Biberimiz Ankara biberi olup, daha çok bilinen adıyla diyecek olursak kızartmalık Çarli biberidir. Bu biberin özelliği C vitaminin yüksek oranda barındırıyor olmasıdır. Bafra’da yetiştiğinden dolayı da tam anlamıyla doğal bir vitamindir. Bu seneki Çarli  biberi hasılatları bizi memnun edecek derecede çok iyiydi” dedi.

Haber/Yenigün Gazetesi/Onurcan Sadıkoğlu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.