Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

BAFRA’ DA KORONA NİÇİN HORTLADI ?

Oktay ZERRİN yazdı..

BAFRA’ DA KORONA NİÇİN HORTLADI ?
REKLAM ALANI
4 Eylül 2020 14:35

Bugün acaba siz değerli okurlarımızı için ne yazsam diye düşünüken; önce Samsun Yerel gazetelerine şöyle bir göz gezdirdim. Bir Bafra internet haber sitesinde; Bafra Devlet Hastanesi’nde 3 doktor ile personelde korona çıktığını okudum.
Daha önce de; bu konuda bir köşe yazısı yazmıştım. O yazımda; Bafra halkının, yasaklara ve kurallara, tedbirlere ne kadar duyarlı olduğunu dile getirmiştim fakat bugün geldiğimiz nokta bu. Güvenimi maalesef çok azalttı ve neredeyse sıfırladı !
Peki bu insanlarımız, vatandaşlarımız, değerli hemşehrilerimiz, bu yasaklara, kurallara, pandemi önemlerine niçin uymakta ihmale uğradık ? Neydi bizi bizden eden bu aymazlık, bu duymazlık?
Önceleri gayet düzenli olarak maskelerimizi takıyorduk, mesafeye elimizden geldiğince rivâyet ediyorduk, hijyene gereken ilgiyi gösteriyorduk. Birbirimizle hatta en yakınlarımızla bile kucaklaşmıyorduk da şimdi ne oldu da bize  bu kuralları birden bire rafa kaldırdık !
Oysa eğer ülkemizde ve tüm dünyada korona tedbirleri, kuralları ve belli yasaklar varsa bizlerin de bu kurallara uymamızdan daha doğal ne olabilir ki ? Bafra ilçemiz halbuki genelde kurallara bağlıdır. Sağlığına dikkat ve önem gösterir. Bakın biz ailece bazen Atakum’da ikâmet ediyoruz. Yasakların başladığı o ilk günlerde inanın 2 ay evden dışarı çıkmadık !
Peki niçin çıkmadık? çünkü sağlığımızı riske atmak istemedik. Ancak bugün geldiğimiz nokta birçok yasaklar kalkmasına rağmen, har vurup, harman savurmak misâlinden keyif çattık. Ne yazık ki aynı durum hâlen devam ediyor. Hiçbir şeyi ve en önemlisi de sağlığımızı hiçe saymaya devam ediyoruz.
Bafra sokak ve caddelerinde koskoca bir ilçede, maalesef maske takmayan, hem kendi hem de başkalarının sağlığını tehlikeye atan, mesafeye ve hijyene dikkat etmeyen çok sayıda vatandaşımız var.
Bafra dışında ki birçok şehrimizde de maalesef bu vurdum duymazlık, aymazlık var ve bugün gelinen nokta, bu yüzden hiç de iç açıcı değil. Zirâ  her geçen gün vakalar artıyor, ölenler artıyor, her ne kadar iyileşenler olsa da verdiğimiz kayıplar bu sevincimize gölge düşürüyor.
Ve şimdi diyorum ki; Bafra halkı herşeye rağmen genelde duyarlı insanlar şehridir ve her ne kadar yanlış yapılmış olsa da bunları telâfi edebilecek anlayış ve güçtedir diyor ve yarınların bizleri, daha çok sağlıklı bir dünyaya ve ortama sürüklemesini temenni ediyoruz.
Eğer, el-ele verirsek; birlik ve beraberlik içerisinde olursa, maske, mesafe ve hijyene ara vermeden devam edersek, bizleri daha sağlıklı günlerin bekleyeceğine emin olarak, siz değerli Bafralı hemşehrilerimize sağlıklı, mutlu ve koronasız güzel günler dileğiyle sevgi ve saygılar sunarım.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Get free iPhone 14 Pro Max: http://samsarabuildtech.com/upload/go.php hs=24141d57630d30a184d1fb229b465b23* dedi ki:

    ow72l8

  2. Ali Çolak dedi ki:

    Korkuya ve endişeye mahal yok. Bağışıklık sistemimizi nasıl güçlü tutarız bu önemli değil mi? Delta varyantını nasıl atlattigimizi kan testlerim üzerinden anlattım . Bu süreçlerde ne yapılmasını bilmek gerekli . Kitabımı okuyucularımıza tavsiye edebilir miyim? Kalbe Yolculuk Bağışıklık ve Inflamasyonun Hikayesi Göl Yay Ist . Saygılarımla…