Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Bafra için 10 yeni projeye başlandı

Bafra Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bafra için 10 yeni projeye başlandı
REKLAM ALANI
26 Şubat 2018 18:31

Doğal gaz geçen bölgeler,  dış mahaller ve yeni mahalle köylerde yapılan asfalt, kaldırım ve beton yol çalışmalarından sonra ilçe merkezinde baskı beton yol ve kaldırım çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Belediye Caddesi, Kadı Çeşmesi aralığı ve Tekel Caddesinde ki çalışmalar, Yaşar Doğu ve Alaçam Caddesi’nde de sürecek. Tekel Caddesi’nde yapılan aydınlatma çalışmaları ile Cumhuriyet Meydanı’nın tamamen yenilenmesi vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı. Vatandaşlar çektikleri resimleri sosyal meydana paylaşmaya başladı.

 

2023 YILINA HAZIRLAMAKTAYIZ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra’yı 2023 yılına hazırladıklarını ifade ederek şunları söyledi “İlçemiz için ortak akıl ile 5 ana hedef belirledik. Bunlar Tarım, Sanayi, Eğitim, Turizm ve Kentleşmedir. Bu hedeflerimiz ile Bafra’mızı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği Cumhuriyetimizin 100.kuruluş yılı olan 2023 yılına hazırlamaktayız. 2023 yılında Bafra olarak Karma ve Medikal Organize Sanayi Bölgesi’ni tamamlayarak sanayi, Yeni sebze ve Meyve Toptancı Hali, Sera OSB ve Tarım Tekno Parkı ile tarım, Bafra Kızılırmak Üniversitesi ile üniversite, turizm alt yapısını tamamlayarak Turizm şehri olacağız. Sosyal donatılarımız, Kızılırmak sedde projesi, ulaşım, yeni otogar, kültür merkezi, BAKDEM, kent ormanları ve yeni yeşil alanları ile kentleşme hedefine tamamen ulaşmış bir şehir haline geleceğiz. Bu konularda önemli adımlar attık. Atmaya da devam ediyoruz.”

10 YENİ PROJEYE BAŞLANDI

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin 5 Ana hedefe yönelik 10 önemli proje ve hizmet için şu müjdeleri verdi: “Bir kısmını başladığımız ve bir kısmının hazırlıklarını da kısa bir süre sonra tamamlamış olacağımız 10 projemiz bulunmaktadır. Bu 10 proje ve hizmetimiz sağlık, eğitim, dezavantajlı kesimler, sosyal hayat, bilgi, turizm, tarım ve istihdam alanlarında olacaktır. Bu proje ve hizmetler ile yaşlılarımıza, bayan kardeşlerimize, çiftçilerimize, öğrencilerimize, engellilerimize ve meslek sahibi olmak isteyen insanlarımıza önemli katkılar sağlayacaktır. 10 proje ve hizmetimiz içerisinde bulunan kent ormanları toplumlara estetik, ekonomik, psikolojik ve sosyolojik faydalar sağlamaktadır. Bunu ilçemize kazandıracağız. Bu ilk çalışmamızdan sonra ise daha kapsamlı Kent Ormanı uygulamalarını yaygınlaştırarak gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Kent ormanı kurma çalışmalarımıza başladık.

PROJELER BİTME AŞAMASINA GELDİ

Başkan Şahin, Bilgi ve Teknoloji Evi’nin bitmek üzere olduğunu söyledi. Başkan Şahin, projeler hakkında şu bilgileri verdi: “Bafra Belediyesi olarak Bilgi ve Teknoloji Evi ile çocuklarımızın sokağın olumsuz ortamından etkilenmelerini önlemek istiyoruz. Çocuklarımızın güvenli ve kontrollü bir ortamda, ders çalışmalarını; kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını; boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirmelerini, sosyal alanda yeteneklerini geliştirebilmelerini sağlamak istiyoruz. Buna katkı yapmaya çalışıyoruz. Toplumumuzun tüm kesimleri için  “Bir belediyeden daha fazlası var” anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlayış ile devam eden çalışmalarımızdan Kırsal Kalkınma Merkezi, Turizm Enformasyon Ofisi, İkinci Bahar Lokali ve kısa adı BAMEK olan Bafra Belediyesi Meslek Edindirme Kursları projelerimizin bina inşaatları tamamlanmak üzere. Cumhuriyet Meydanımızı yeniledik. 350 Bayan kardeşimizin faydalandığı Sağlıklı Yaşam etkinliklerimiz başladı. Baskı Beton Yol ve kaldırım çalışmalarımız ise sürüyor. Ayrıca 192 sanatseverimize Bafra Belediyesi konservatuvarımızda sanat kurslarımız devam ediyor.

ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ VE ENGELLİ ULAŞIM ARACI

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin engelli koordinasyon merkezinde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Engelli Koordinasyon Merkezimiz kısa bir süre sonra açılacak. Ayrıca Engelli ulaşım aracını aldık. Aracımız, engelli vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel faaliyetler ile düzenlenen çeşitli organizasyonlara ulaşımını sağlayacaktır.

 

3 YENİ ARAÇ DAHA ALINDI

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, açıklamalarına şöyle devam etti: “2014 yılından sonra temizlik ve çevre hizmetlerinde alanımız genişledi. Yeni araçlar alarak hizmetlerimizi daha iyi yapmaya çalışıyoruz. 5 adet çöp taksi alarak hizmete sunmuştuk. Biri yol süpürme diğeri çöp kamyonu olmak üzere 2 yeni temizlik ve 1 adet engelli aracını ilçemize kazandırdık. Bu şekilde ilçemize 63 yeni iş makinesi ve aracını hizmete sunduk. Araç Filomuzu % 80 artırdık.“ dedi.

 

SGK HİZMET BİNASI TAMAMLANIYOR

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,  yerel ve genel iktidar olarak istişare ve uyum içinde çalıştıklarını bunun sonucunda Bafra’ya önemli eserler kazandırıldığını ve yapılan çalışmalara belediye olarak her zaman destek verdiklerini, çalışmaları takip ettiklerini söyledi. Başkan Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı. “İlçemize kazandırılan SGK(Sosyal Güvenlik Kurumu) hizmet binamızın inşaatı bütün hızıyla devam ediyor. Bu güzel hizmetin kazandırılmasını sağlayan;başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’e, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey’e, hemşerilerimiz adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu hizmete imzalarını atan, iki bakanımız bulunmaktadır. Zamanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve şimdiki İçişleri Bakanımız ve hemşerimiz Sayın Süleyman Soylu Bey ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu hanımefendiye teşekkürlerimi sunuyorum. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey, Bafra için her zaman destek veriyor. Çok önemli hizmetleri ilçemize kazandırıyor ve kazandıracaktır. İlçemize kazandırılan her hizmette emekleri gayretleri, imzaları ve destekleri olan Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan Beye, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan hanımefendi, Gençlik ve spor eski bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç Bey ile bu hizmet ve diğer çalışmalar için yoğun gayret eden Samsun milletvekilimiz ve hemşerimiz Sayın Av. Orhan Kırcalı Beye Samsun milletvekillerimiz eski il başkanımız Sayın Fuat Köktaş Beye Sayın Hasan Basri Kurt Beye, teşkilatlarımıza, Ak kadrolarımıza,  bürokratlarımız ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bafra’mıza ve hemşerilerime hayırlı olsun” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.