Dolar 32,5883
Euro 34,7375
Altın 2.506,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Bafra için okuma vakti! Hedef 1 milyon kitap

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hayata geçirilen “Samsun İçin Okuma Vakti” projesine daha kalıcı eserler vermek amacıyla Bafra Kaymakamlığı koordinatörlüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap” etkinliği kapsamında kitap toplama kampanyası başlattı.

Bafra için okuma vakti! Hedef 1 milyon kitap
REKLAM ALANI
11 Şubat 2020 18:00

Bafra Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından proje kapsamında ilçe genelinde gezici kütüphaneler oluşturmak adına “Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap”, “Okuduysan Paylaş” sloganıyla kitap toplama kampanyası başlatıldı. Altınkaya Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen kitap toplama kampanyasında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yüksel Aydın, “2017-2018 eğitim-öğretim yılında başladığımız ‘Samsun Okuma Vakti’ projemizin 3. yılında hedefimiz 1 milyon kitap toplayarak il genelinde ‘Samsun Okuma Vakti’ kütüphaneleri kazandırmak. Kampanya kapsamında ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’, ‘Okuduysan Paylaş’ diyor, toplumun her kesiminden bağış bekliyoruz” dedi.

OKUMANIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Kaymakam Cevdet Ertürkmen, “Medeniyetimiz okumaya büyük bir önem verir. Ben ne öğrendim ise öğretmenlerimden öğrendim. Onları örnek aldım, rol model olarak onlarım gördüm. Onlar bize kitap okumayı öğretti. Biz büyük bir medeniyetiz. Varlığımız, belli bir vizyonumuz ve belli bir misyonumuz var. Bunu devam ettirebilmemiz için çok fazla kitap okuyup kendi kişisel gelişimizi sağlamamız gerekir. Onun için ulu önder Atatürk, geleceği, bu ülkeyi ve bu Cumhuriyeti siz gençlere emanet etti. Çünkü o biliyordu ki, gençler kendilerini daha çok geliştirecekler, daha çok okuyacaklar, onlara verilen misyonla Cumhuriyeti daha ileriye götüreceklerdir. Atalarımızın bizlerden bekledikleri bunlar. Çocuklarımızın da bizden istedikleri bunlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardın protokol üyeleri ve kampanyaya katılan daire amirleri, öğrenciler yanlarında getirdikleri kitapları kitap toplama kutusuna atarak bağış kampanyasının startını verdiler.

Kampanya çerçevesinde 1 gezici kütüphane, 1 merkez kütüphane, 100 mobil kütüphane, bin mini kütüphane ve 1 milyon kitap kazandırılması hedeflenmekte.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.