Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Bafra OSB’ye yeni isim

Bafra İlçesi’nde Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) adı, Samsun Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB olarak değiştirildi

Bafra OSB’ye yeni isim
REKLAM ALANI
17 Haziran 2016 11:47 | Son Güncellenme: 17 Haziran 2016 11:50

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Bafra Organize Sanayi Bölgesi’ne, ‘Medikal OSB’nin eklenmesine müteakip isminin değişmesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

 

ÇED RAPORUNA OLUMLU YANIT

Bafra OSB’nin 1998 yılında kurulduğunu, 2005 yılında arsa tahsisine başlandığını hatırlatan Göksel Başar, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Bafra OSB’ye daha çok yatırımcı çekmek ve eksiklerin giderilmesi ile ilgili olarak bir takım çalışmalar gerçekleştirdik. Bunlar yapılırken bir taraftan da Bafra Sera OSB ve Bafra Medikal OSB ile ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. 2001 Yılında Karma Organize Sanayi Bölgesi olarak tüzel kişilik kazanan Bafra OSB’nin 100 hektarlık 2. etabı için 2013 yılında Medikal OSB kurulması için çalışmalar başlatılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme, İzin ve Denetim Müdürlüğü’nün yapmış olduğu incelemeler sonucunda da Bafra Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için yapılan ÇED Raporu başvurumuz olumlu olarak sonuçlandı” dedi.

 

BİLİM VE SANAYİ BAKANLIĞI’NDAN ONAY

Bugün gelinen noktada Bafra OSB’nin henüz alt yapısı tamamlanmamış 79 adet parselden oluşan 2. etabının, Medikal İhtisas OSB’ye tahsisi ile ilgili çalışmaları hatırlatan Başar, “OSB unvanının ‘Samsun Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB’ olarak değiştirilebilmesi için yeniden düzenlenen kuruluş protokolü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayına sunuldu. Bakanlık da değişiklik protokolümüzü uygun bularak Bafra OSB’nin ismini ve kuruluşunu ‘Samsun Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB’ olarak onayladı” diye konuştu.

 

osb1 osb2

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.