Dolar 32,5065
Euro 34,9601
Altın 2.434,93
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Bafra Ovasında, Kışlık Sebze Sezonu Başladı

Samsun’un Bafra ilçesinde, Bafra Ovasında yaklaşık 65 bin ile 70 bin dönüm Üreticiler tarafından üretimi yapılan kışlık yaş sebze ürünleri Samsun Büyükşehir Bafra Haline inmeye başladı.

Bafra Ovasında, Kışlık Sebze Sezonu Başladı
REKLAM ALANI
2 Kasım 2016 12:27

Kışlık sebze sezonunun Bafra ovasında başladığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Yaş Sebze ve Meyve Haline, ürünlerini getiren Bafra Kuşçular mahallesinden(köyünden) üretici Kenan Dengiz, ”Bafra ovasında yüzde 70 ile 80’ni kışlık yaş sebzelerin hepsi pazara inmeye başladı.

Bu sene Bafra ovasında kışlık yaş sebzenin çeşitliliği bakımından bol olduğu görülüyor. Şuanda beyaz lahana, Kırmızı Lahana, Karnabahar, Pırasa, Brokoli, Brüksel Lahanası, Ispanak, beyaz ve kırmızı Turp gibi kışlık yaş sebzeler Bafra Haline ve Pazar yerlerinde yerini almaya başladı. Ürettiğimiz, kışlık yaş sebze ürünlerini Karadeniz’in sahil yerlerine,İstanbul,Niğde,Bursa,İç Anadolu Bölgesine ve dış pazar olarak Gürcistan’a gönderiyoruz” dedi.
“OVAMIZDA BİLİNÇLİ TARIMLA KALİTE VE VERİM ARTTI”

Kenan Dengiz,Bafra Ovasında “Üreticilerimizin ve Çiftçilerimizin bilinçli Tarımın kaliteli yapıldığından dolayı Kışlık yaş sebze ürünlerimizin hepsi kaliteli oluyor. Bafra’nın yakın ve uzak mahallerinde(köylerinde) çıkan kışlık yaş sebzeler Samsun Büyükşehir Bafra Haline gelmeye başladı.Geçen seneye nazaran bu yıl da hava şartlarının çok soğuk ve yağmurlu olmasından dolayı ürettiğimiz kışlık yaş sebze Hal çıkış fiyatları şu an bizleri memnun ediyor.

Bizleri en çok bu ürünleri yaparken yaptığımız masraflar olarak Mazot,Gübre,İlaç ve Tohumların pahalı olması.Eğer bu girdiler de azalırsa Çiftçiler olarak yaptığımız ürünlerden hem zevk alacağız,hem de huzurumuz olacak.

Tahminimiz Mayıs ayının ilk haftasına kadar üreticilerimizin ve çiftçilerimizin yapmış oldukları kışlık yaş sebze ürünlerini Samsun Büyükşehir Bafra Haline getirmeye devam edecekler.

Şuan pazara inen kışlık sebze fiyatlarının herkesin yüzünü güldürecek noktada olduğunu vurgulayan Kışlık yaş sebze üreticisi Kenan Dengiz”Kışlık sebze fiyatlarında içinde bulunduğumuz dönem itibarıyla geçen yıla göre,bu yıl Bafra ovasında sebzelerde artış var.Şu an Bafra Hal Pazarında kışlık yaş sebzelerin fiyat çıkışları ise;Karnabaharın fiyatı 2 TL ile 2.5 TL, beyaz lahana,75 kruş,Brokoli 3 tl,Pırasa 75 kuruş,Kırmızı Kelem 65 ile 70 kuruş,Ispanak 2 TL,Bürüksel lahanası 70 kruş, beyaz ve kırmızı turpun torbası 10 tl fiyatlar arasında alıcı buluyor” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.