Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Bafra Ovasında Yazlık Ürünlerin Hasat Zamanı

Türkiye’nin ikinci Çukurovası olan Bafra Ovasın da iyi tarım adı altında 82 bin dekar alan yapılan Yazlık Ürünlerin hasadına Üreticiler tarafından yapılmaya başlandı.

Bafra Ovasında Yazlık Ürünlerin Hasat Zamanı
REKLAM ALANI
10 Temmuz 2020 15:56

 


Bafra’ya yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Türbe Mahallesinden üretici Tarık Çelik, “Verimli Ovamızda bu sene yaklaşık 82 bin dekar alanda Nisan ayı için de Örtü altında ekimi başlayan Yazlık ürünlerinin hasadına üreticiler tarafından başlandı. Verimli Ovamız da yaklaşık 12 bin dekar alan da Kavun, 9 bin alan da ise Karpuz, 30 bin alan da ise Salçalık Biber Kapya ile Domates, Acı ve Tatlı Biber, Patlıcan, Kabak, Dolmalık Biber, Yeşil Fasulye ve diğer yazlık Ürünler ekimi gerçekleştirildi ”ifadelerini kullandı.

Bu sene 17 dönüme Süreyya ile Balhan Kavunu, 12 Dönüme yakın ise Pascal ve Karain Karpuz ektiğini söyledi. Bu yıl Yeni tip korona ( Covid 19 ) bulaşıcı virüse karşı önlem ve tedbirler kapsamında her kurallara uyarak ürünlerimizi Nisan ayından beri toprakla buluşturmuştuk, şimdi ise çok şükür hasat zamanı yani emeğimizin karşılığını alma zamanı. ” Ovamızda Bu Yıl Yaz Ürünleri Ekimin de Yoğunluk Var ” Geçen sezona göre bu yıl Verimli Ovamız da Yazlık Ürünlerin ekiminde patlama yani yoğunluk var. Her ürünün ekimi yapıldı. Bu ürünlerin başını da Karpuz, Kavun, Salçalık Kırmızı Kapya Biber çekiyor. Geçen sene karpuz da hasat zamanı üzülmüştük, bu sene öyle görülmüyor. ” Üreticiler Güzel Bir Yılla Altın Yılını Yaşayabilir ” Çelik, ürünlerimizin hasadı başladı. Bazı alıcılar Tarlada kabala fiyat vererek Karpuz ve Kavunları Samsun Büyükşehir Bafra Haline gitmeden alıyorlar. Şu an ki fiyatlar oldukça iyi, inşallah böyle Üreticilerimiz için iyi gider. Eğer fiyatlar açıldığı gibi giderse Üreticiler bu sene “Güzel Bir Yılla Altın Yılını Yaşayabilir ” temenni ediyoruz. Geçen sene Karpuz maalesef fiyat konusunda iyi açılıp daha sonra 40 Kuruşa kadar inmişti. Ama bu sene her şey iyi görünüyor. Tarlada Karpuz fiyatı 1.50 TL ile 2 TL bant arası gidecek görünüyor. Bu fiyatta oldukça iyi inşallah düşmez.  ” Geçen Sene Kavun Ne Güldürdü, Ne de Üzmüştü ” Çelik, 17 dönüme de Süreyya ve Balhan Kavun ekimi yapmıştık. Oda geçen seneye baz alırsak ne güldürdü, nede üzmüştü. Bu yıl da Kavun hasadı fiyat konusunda iyi görünüyor. Onun da hasadı bazı yerlerde erkenci olduğu için Karpuzdan önce başlamıştı. Kavun şu an Samsun Büyükşehir Bafra Haline 2 TL ile 2.50 TL arasında alıcılarını bekliyor. ” Karpuz ve Kavun da Erken Hasat Yapılmayacak ” Verimli Ovamız da erken hasat yasak Üreticiler bu konu da bilgili, İlçe Tarımdan yetkililer gelip, Karpuz ve Kavunun hasadı konusunda bizleri yönlendirerek hasat yapıyoruz.10 dönüm Domates ektiğini belirten diğer bir Üretici Ayhan Çelik ise domatesin de hasatına yavaş yavaş başladık. Bu sıcaklarda tarlada hasat yapmak zor, ama bu bizim işimiz diyen Çelik, yeter ki emeğimizin karşılığını alalım. Domates geçen sene fiyat konusun da bizleri oldukça memnun etmişti. Bu senede domates fiyatından şu an memnunuz. İnşallah böyle gider, çünkü bir anda rüzgârın yönü değişiyor fiyatlar da düşüyor. Bu yıl diğer yıllardan farklı olacak öyle görünüyor. Domates ise  Hal fiyatı iriliğine göre cinsine göre değişiyor. 1.50 TL’den alıcı bulan da var 2 TL ile 2. 50 TL den alıcı bulanda var. Fiyatlar bu bazda giderse Üretici abilerimiz ve kardeşlerimiz emeğini karşılığını alacaklar. Devlet büyüğümüzden başta Mazot, Gübre, İlaç, Fide ve Tohumlar konusunda yardım bekliyoruz. Biz Üreteceğiz ki Vatandaşımız sofrasında tüketecek. Biz bu konuda ezmesinler yeter şeklinde konuştu. Çelik son olarak Ovamızda 10 gün sonra tüm ürünler de Üreticiler tarafından hasatın artacağını belirtti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.