Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Bafra’da ‘AK’raba kontenjanı

Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde temizlik ve güvenlik hizmetlerinde çalıştırılmak üzere İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) ile alınan işçilerin yüzde 80’i kurayla, yüzde 20’si ise liste üzerinden belirlendi.

Bafra’da ‘AK’raba kontenjanı
REKLAM ALANI
27 Eylül 2019 11:18 | Son Güncellenme: 27 Eylül 2019 11:22

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dün Kızılırmak ilkokulu önünde noter huzurunda kura ile 104 personeli belirledi. Yüzde 20’lik kısmın ise İŞKUR üzerinde liste şeklinde belirleneceği öğrenildi. Kamuoyunda ise yüzde 20’lik kısmın AK Parti Bafra Yönetimi
tarafında İŞKUR’a bildirileceği iddia edildi. Samsun Basınında da konu gündeme gelmiş, Samsun Haber internet gazetesi konuyu “İşte size AK Parti’den adalet örneği”
manşeti ile gündeme taşımış ve “Samsun İş-Kur tarafından noter huzurunda kura çekimiyle Milli Eğitime alınacak temizlik ve güvenlikçiler için AK Parti’ye yüzde 20 çekilişsiz kurasız kontenjan ayrıldığı ortaya çıktı.” şeklinde haberleştirmişti. Bafra’da aynı konu gündeme geldi ve yüzde 20’lik kısmın AK Parti tarafından belirlendiği iddia edildi.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?
İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?
Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

KATILIMCILAR NASIL SEÇİLMEKTEDİR?
Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir. Noter kurası yöntemi, Liste yöntemi,
Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi. İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif
edilecektir. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste’ye dâhil edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır; Birinci listedeki başvuranlar tamamlanmadan 2. listeden başvuranlar yararlanıcı olamayacaktır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.