Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

DİĞER ÜRÜNLERE VAR BİZE YOK! ‘YETİM BIRAKILDIK’

Samsun’un Bafra ilçesinde tütün üreticileri, tütüne de kilo bazında destek verilmesini istedi

DİĞER ÜRÜNLERE VAR BİZE YOK! ‘YETİM BIRAKILDIK’
REKLAM ALANI
17 Ocak 2023 16:43

Bafra ve Alaçamlı tütün ekicileri Bafra Ziraat Odası’nda bir araya gelerek tütün üreticilerinin problemini konuştu.

DİĞER ÜRÜNLERE VAR BİZE YOK! 'YETİM BIRAKILDIK'

‘ÜRETİCİ MAĞDUR, EKİM YAPILMIYOR’
Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, “Kırsalda tütünle uğraşan 25 mahallemizde problemlerimiz var. 2008 yılına kadar 30 bin ton tütün üretilirken, tütünün özelleştirilmesiyle beraber 2 bin 500 tona düştü. Maalesef firmalar düşük fiyatla alım yaptı. Bunun sebeplerinden birisi tütünün tarım ürünü sayılmaması ve destek olmaması. Üreticiler mağdur olduğundan tütün ekiminden vazgeçiyor. Biz gecen sene Türkiye genelini kapsayan tütün çalıştayı yaptık. Yaklaşık 26 ülkeden yabancıları buraya getirdik. Bu çalıştay meyvelerini vermeye başladı. Kırsaldaki üreticilerin yok olmaması için ve Türk tütününün harmanlara daha fazla işleme girmesi için yaptığımız görüşmeler sonucunda gecen sene meclisten çıkan yasa ile Türk tütününün yüzde 9 olan harmanlamanın yüzde 30’lara kadar çıktı. Diğer tarım ürünlerine verilen desteğin Tütüne de verilmesini istiyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİLER
Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir ise “Tütün üreticilerinin sorunlarını dile getirmek için buradayız. Sizin huzurunuzda Cumhurbaşkanımızdan bir istirhamımız var. Cumhurbaşkanımız işçinin, emekçinin, çiftçinin hep yanında olmuştur. Tarım ürünlerine hep destek verirken tütün üreticisini yetim bırakmıştır. Cumhurbaşkanımızdan talebiniz tütüne de kilo bazlı destek verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

DİĞER ÜRÜNLERE VAR BİZE YOK! 'YETİM BIRAKILDIK'

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.