Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

BAFRA’DA DOKTORA SİLAHLI SALDIRI SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN ‘SERT’ TEPKİ!

Samsun’un Bafra İlçesi’nde Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Doktor Ömer Özkan’a bir hasta yakını tarafından düzenlenen silahlı saldırı büyük tepkiye yol açtı

BAFRA’DA DOKTORA SİLAHLI SALDIRI  SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN  ‘SERT’ TEPKİ!
REKLAM ALANI
25 Temmuz 2023 19:49

Samsun’da Bafra Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Doktor Ömer Özkan’a bir hasta yakını tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonrası Tabip Odası ile Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) Samsun Şubesi yöneticileri, ortak bir basın açıklaması düzenledi. Saldırıyı kınayan Tapip Odası ve SES açıklamasında, “Sağlık çalışanlarına şiddet münferit bir olay değil, toplumsal ve siyasal bir sorundur” denildi.

BAFRA DOKTORLAR

‘ÜZÜNTÜ VE ÖFKE İÇERİSİNDEYİZ’
Samsun Tapip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, “Bugün burada hastanemiz beyin cerrahisi uzmanlarından Dr. Ömer Özkan’a çalıştığı ortamda yapılan silahlı saldırıyı kınamak için toplanmış bulunuyoruz. Bu saldırının üzüntüsü ve öfkesi içindeyiz. Çok şükür ki saldırı meslektaşımıza, çalışma arkadaşlarımıza zarar vermeden bertaraf edilmiştir. Bizler; doktorlar, sağlık çalışanları, insanın canını kurtarmak için çabalayanlar ölüme, öldürülmeye bir adım kadar mesafede öldürülme riskiyle yaşayıp, öldürülmediğimize de şükür mü etmeliyiz. Sağlıkta şiddet burada bir kişi eliyle yaşatılsa da münferit bir olay değildir. Dr. Ömer Özkan’a yapılan şiddeti ve şiddeti sorunlarının çözüm yolu olarak kullananları kınıyor ve Samsun Tabip Odası olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Bafra Devlet Hastanemizde bu ruh haliyle ve yaşananları kınamak adına bugün bundan sonra görev yapmayacağımızı bildiririz” dedi.

BAFRA DOKTORLAR

SAĞLIKTA TİCARİ AMAÇLI POLİTİKALAR
SES Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak da açıklamasında kısava şunları söyledi:

“Bugün yaşadığımız olayı öncelikle nefretle kınıyoruz. Biz bu dili biliyoruz. Hafızalarımız maalesef bizi 2015 yılına götürdü. 2015 yılında 6 ay ara ile Doktor Kamil Furtun ile Doktor Aynur Dağdelen’i yine sağlıkta şiddet sonucu kaybettik. Tek şansımız bugün Ömer arkadaşımızın bizimle olmasıdır. Hastaları müşteri, bizleri çalışan köle, hastaneleri ticarethaneye döndürdünüz. Bizler çalışırken sizin çarpık sisteminizi işletmek zorunda kaldık. Sendikal olarak da meydanlarda sağlıkta şiddet sona ersin diye haykırdık. Sağlıkta şiddetin sorumlusu sizin sağlık sitemine getirdiğiniz ticari amaçlı politikalarınızdır.

BAFRA DOKTORLAR

‘GİDERLERSE GİTSİN’ DİYENLER…
Bizleri ötekileştirdiniz, sağlık çalışanlarını hedef haline getirdiniz. Giderlerse gitsin dediniz; gidiyorlar… Gidiyoruz… Gidiyorlar. Ama biliyoruz ki bu sistem böyle devam etmeyecek. Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bizler her zaman halkımıza nitelikli hak ettikleri hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Buradan tüm sağlık emekçisi arkadaşlarımıza ve Bafra Devlet Hastanesi çalışanlarına geçmiş olsun diyor, üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Sağlıkta şiddet sona ersin.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.