Dolar 32,5492
Euro 34,9407
Altın 2.441,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘FIRSATÇILIK’

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, ev kira fiyatlarında afaki artış olduğunu, bu durumu ‘fırsatçılık’ olarak değerlendirdiğini söyledi

‘FIRSATÇILIK’
REKLAM ALANI
5 Eylül 2021 14:33

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral,kira artışlarındaki bu durumu hem inşaat malzemelerinin fiyatlarının pahalılığı hem de fırsatçılık olarak değerlendirdi.

‘FIRSATÇILIK VAR’
Özellikle Atakum ilçesinde ev kiralarının iki katına çıktığına dikkat çeken Oral, “Samsun’da özellikte Atakum’da 2 bin, 2 bin 500 TL’den aşağıya ev bulmak zor. Buralarda kira fiyatları 1250-1500 TL’den yukarı çıkmıyordu. Burada bir fırsatçılık var. Piyasanın hareketlenmesi için kredi faizlerinin düşürülmesi lazım” dedi.

‘KONUT ÜRETİMİNDE DÜŞÜŞ VAR’
Pandemiden dolayı uzaktan eğitime geçen üniversitelerin aşılamanın etkisiyle yeninden yüz yüze eğitime geçmek için gün saydığını belirten Oral, 2021-2022 okul sezonunda yüz yüze eğitim verilecek. Bu nedenle kiralık daireye talep artacak. Kiralık ev bulmada ve fiyatlarda sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. Geride üretim olmayınca, eldeki mevcut olan dairelerin yeterli olmayacağı kanısındayım. Tabii, bununla ilgili sıkıntılar var. İnşaat maliyetleri çok yükseldi. Bu nedenle yeterince konut üretimi yapılmıyor. Yine ev sahipleri fırsatçılık yapmamalı” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.