Dolar 32,5841
Euro 35,0183
Altın 2.456,66
BİST 9.760,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Bafra’da gerginlik… AK Parti-MHP kavgası!

Bafra İlçesi’nde TSO, Borsa ve Ziraat Odası tarafından düzenlenen ‘bayramlaşma’ programı, AK Partililer ve MHP’liler arasında sert tartışmalara yol açtı.

Bafra’da gerginlik… AK Parti-MHP kavgası!
REKLAM ALANI
16 Eylül 2016 17:25

Bafra İlçesi’nde TSO, Borsa ve Ziraat Odası tarafından düzenlenen ‘bayramlaşma’ programı, AK Partililer ve MHP’liler arasında sert tartışmalara yol açtı.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası’nın(BTSO) önclüğünde Ticaret Borsası ve Ziraat Odası’nın düzenlediği bayramlaşma toplantısı, siyasiler iş dünyasını bir araya getirdi. AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ile 25. dönem MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis’in de yer aldığı toplantıya özellikle ilçe dışında yaşayan çok sayıda Bafralı iş adamı katıldı. mhp_bafra2

MUHARREM GÖKSEL NİYE KONUŞTU?

Bir restoranda gerçekleştirilen bayramlaşmada AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel’in konuşma yapması, başta 25. dönem Milletvekili Hüseyin Edis olmak üzere MHP’lilerin tepkisine yol açtı. Hüseyin Edis, BTSO yöneticilerine, “Bu bayramlaşmayı siyasi arenaya çevirmeye gerek yoktu. Eğer konuşacaklarsa MHP ve CHP ilçe başkanları da burada. Onlar da konuşmalıydı” diye çıkıştı. Hüseyin Edis konuşmasında ise, “Şimdi bu tarz yemekli toplantılarda kimse kimseyi dinlemez fakat siz bu söyleyeceklerimi dinleyin. Birbirimizi kandırmayalım, Bafra’da hiçbirşey yolunda gitmiyor. Ne yollarımız yol ne suyumuz su ne de tarımda o kadar kazanıyoruz. Samsun diğer zamanlara göre devletten destek alma konusunda ileride değil gerilere doğru yol almakta. Kimse Bafra için elini taşın altına sokup bir şeyler istemedi. Öyle gidip iki üç çay içip geri gelmekle olmuyor bu işler”  sözleri de gerginliği artırdı.

ESKİ MHP MİLLETVEKİLİNE ‘SÜRPRİZ’ TEPKİ

Edis’in bu sözleri soğuk duş etkisi yaratırken sürpriz karşı çıkış ise İstanbul Bafraspor Kulübü Başkanı Fatih Demir’den geldi. Fatih Demir, Hüseyin Edis’e sert tepki göstererek, “Buralara kadar sizi dinlemeye gelmedik. Sen ne yaptın ki kime ne söylüyorsun. Birlik beraberlik yemeği dedik, konuştuğun şeylere bak.  Bafra ile ilgili senin konuşma hakkın yok. Sen vekil seçildiğinde Bafra’da bayramlaşma törenine katılmadın, tatile gittin” diye konuştu. Fatih Demir’in bu sözleri üzerine ortalık iyice gerildi. Konuyla ilgili MHP İlçe Başkanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Fatih Demir, sert sözlerle eleştirildi. İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Biz Samsun ve Baframız için kurulmuş olan ve hizmet eden tüm sivil toplum kuruluşları dernek, spor kulübü ve federasyon hepsine olumlu yaklaştık, destekledik. Eksiklik aramadık. Bu bizim Bafra ve Samsun sevdamızdan kaynaklanmaktadır. Fakat bu kurumlarımızın da aynı duyarlılığı MHP Ülkücü hareket ve mensuplarına göstermesi gerekir. İstanbul Bafraspor Başkanı sayın Fatih Demir bunun dışına çıkarak seviyesizce ve saygısızca hareket etmiş, 25. dönem milletvekilimiz sayın Hüseyin Edis’e karşı böyle bir davranış sergilemiş ve üslup kullanmıştır.  MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş.mhpbafra3

UKALA, ŞIMARIK, SAYGISIZ, SEVİYESİZ!…

Kişilerin iktidarı desteklemek ile iktidar yalakalığını ayırmasını bilmek gerekir. Herkes kendine yakışanı yapar, davranışları karakterini ya da karaktersizliğini gösterir.  Bu kişinin haddini aşması, ukalalığı, şımarıklığı, seviyesizliğı ve saygısızlığı MHP tarafından not alınmıştır.

PROPAGANDA AMAÇLI TOPLANTI!..

Ayrıca bu seviyesizlik ve saygısızlığa kayıtsız kalınması dolayısıyla bu organizasyonu yapanların düzenleyeceği programlarla ilgili bundan sonra farklı değerlendirmelerimiz olacaktır. Bu anlayışlı programların bizim tarafımızdan amacına hizmet etmediği ve propaganda amaçlı olduğu kanaati oluşmuştur.

‘KABUL EDİLEMEZ BİR YANLIŞ…’

Milletvekilimiz, 15 Temmuz’la birlikte siyasette oluşan birlik ve beraberliğin önemini ifade etmiş ve bunun devamını dilemiştir.  Bu görüşlere orada cevap verecek başta AK Parti Samsun Milletvekili, İl Başkanı, ilçe başkanı ve belediye başkanı olmak üzere siyasi temsilciler bulunmaktadır. Cevap verecek onlarken bir spor kulübü başkanının saygısızca müdahalesi ve orada bulunan hazurunun buna seyirci kalması ve saygısızlığı yapana karşı müdahale edilmesi gerekirken vekilimize müdahale edilmesi kabul edilemez bir yanlıştır. Bafra’mıza tek tip bir düşünceyle hizmet edilemez. Bafra’ya tek tip elbise giydirilemez.

‘BU ZAT YOK HÜKMÜNDEDİR…’

Biz İstanbul Bafraspor’u da takip ediyor, kazandığında seviniyor, kaybettiğinde üzülüyoruz. İstanbul’da Baframızı adıyla temsil eden bir kulübümüz olmasından da gurur duyuyoruz. Bu düşüncemizle birlikte bize göre liyakat ehli olmayan, medeni anlayıştan bihaber olan, sosyal ortamların gereğini bilmeyen bu zatı artık yok hükmünde görüyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.