Dolar 32,5515
Euro 34,8962
Altın 2.426,31
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

BAFRA’DA GÖRÜLDÜ!

Dünya üzerinde nadir görüldüğü belirtilen ve çok zehirli olduğu öğrenilen “argiope lobata” türü örümcek Samsun’un Bafra İlçesi’nde görüntülendi

BAFRA’DA GÖRÜLDÜ!
REKLAM ALANI
24 Ağustos 2021 17:20

Doğada kendi imkanlarıyla vahşi hayatı görüntüleyen doğa araştırmacısı aynı zamanda polis memuru Caner İnan bu kez ise dünya üzerinde nadir görüntülen “argiope lobata” örümceğini fotoğrafladı. Bafra ilçesinde bulunan ormanlık alanda görüntülenen ve farklı desenleri ile oldukça ilgi çekici olan “argiope lobata” türü örümceğin oldukça zehirli olduğu biliniyor.

DİŞİLERİ, EŞLERİNİ YİYOR
Araştırılan bilgilere göre Türkiye’deki en zehirli örümcek türlerinden biri olan ve yaşam alanının genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya olduğu öğrenilen bu örümcek türünün eşini yiyen dişileriyle meşhur. Dişiler 2,5 santimetreye kadar olabiliyor. Erkekler ise daha küçük boyutlarda kalıyor. Karın kısmındaki lopları karakteristik özellikleri yansıtıyor. Ayrıca ağlarında daha kalın ağ kısımları dikkati çekiyor Bu örümcek türü, Türkiye’de nadir de olsa Doğu Akdeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde de görülüyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.