Dolar 32,6103
Euro 34,6845
Altın 2.525,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Bafra’da organ bağışı semineri

Bafra ilçesinde Lösemi ve Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde “organ bağışı” konulu konferans düzenlendi

Bafra’da organ bağışı semineri
REKLAM ALANI
8 Kasım 2017 18:06

Orta Karadeniz Kızılay kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde Kaymakam Ali Fuat Türkel, Bafra Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Alper Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali katipoğlu, Bafra Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Muzaffer Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve öğrenciler hazır bulundu.

 

24 BİN 935 KİŞİ ORGAN BEKLİYOR
LÖSEV Samsun İl Temsilcisi Erol Korkmaz’ın sunumunun ardından konuşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, organ naklinin önemi hakkında bilgiler verdi. Akın, “Böbrek hastaları diyalizden yaşam desteği alabilirken, akciğer, kalp ve karaciğer hastalarının tek çaresi organ naklidir. Ülkemizde toplam 24 bin 935 organ bekleyen hastamız var. Beyin ölümünü gerçekleşmesi olayında da hastaya bir takım testler, ‘MR’lar, röntgenler çekilir ve uzmanlardan oluşan bir heyetin muayenesinden sonra ancak böyle bir tanı konulabilir. Böyle bir durumdaki hasta en az 48 saat, bazen 72 saat yaşam makinelerine bağlı olarak tutulur, kontroller devam eder ve beyin ölümünün gerçekleştiğinden emin olduktan sonra yakınlarına organ bağışı için teklifte bulunulur. Bu seminerin size verilmesinin amacı, sizler henüz 18 yaşını doldurmadınız. Dolayısıyla sizler şu anda gönüllü organ bağışçısı olamazsınız ancak bugünden, organ nakli bağışı konusunda bazı bilgiler edinebilir, gelecekte hem yakın çevrenize, ailenize ve topluma bu konuda örnek olabilir, yardımcı olabilirsiniz” dedi.

 

İNSANLARA DOKUNARAK İYİ İNSAN OLMAK BAŞKA BİR ŞEY
Orta Karadeniz Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, “İnsanlara iyiliği dokunmak başka bir şey. İyi insan olabilirsiniz, insanlara dokunarak iyi insan olmak başka bir şey. Kızılay insanlara iyiliği dokunan insanların bir araya geldiği, bulunduğu bir çadır. Bizler organ bağışı, kan bağışı, kök hücre bağışı alanında çalışmalar yürütürken gönül arzu ediyor ki daha fazla sayıda kişiye ulaşabilelim, daha büyük kitlelere bu çalışmaları anlatalım. Ama bizim için önemli olan bir kişiyi dahi kazanabilmiş olmak. Çünkü neticede bir kişiyi dahi kazanmanın, onun yapacağı bağışlarla insanların hayat bulmasına vesile olmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

DUYARLI OLMAKTA FAYDA VAR
Kaymakam Ali Fuat Türkel ise, “Organ nakli bekleyen çok sayıda hastamız var.Organ nakli konusunda duyarlı olmakta fayda var. Bağışlanan organlarla bir sürü hastanın kurtulması sağlanıyor. İnşallah insanlarımız ve çocuklarımız hasta olmazlar. Basit bir bulaşmadan da insanlar yakalanabiliyor. Lösemi konusunda halkımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği devam ediyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kızılay Bafra Şubesi Başkan Yardımcısı Bekir Sami Tuncer tarafından Dr. Muhsin Yıldırım ve Dr. Aytaç Akın ile protokol üyelerine teşekkür plaketi verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.