Dolar 32,3975
Euro 34,6141
Altın 2.388,02
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Bafra’da Vatandaşların Vazgeçemediği Meşhur Tahinli Ramazan Pidesi

Pide Ustası Muhammet Özdemir ise, Geçmişi asırlık tarihe dayanan meşhur tarihi tahinli Ramazan ilçemizde yaklaşık 20 yıla aşkın müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz

Bafra’da Vatandaşların Vazgeçemediği Meşhur Tahinli Ramazan Pidesi
REKLAM ALANI
10 Mayıs 2019 12:02

Samsun un Bafra ilçesinde geleneksel olarak her sene Ramazan ayı içerisinde yapılan ve vatandaşların sofralarında olmazsa olmazı olan tarihi meşhur tahinli Ramazan pideleri vatandaşların sofrasına süslemeye devam ediyor.

“ Örf adet ve gelenek görenekleri sürdürmek “
Bafra ilçesi Örf adet ve gelenek görenekleri sürdürmek için, her yıl olduğu gibi Ramazan ayı içerisinde yapılan tarihi olan meşhur tahinli Ramazan pideleri bu senede vatandaşların sofrasında eksik olmadan yoğun ve ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Pide Ustası Muhammet Özdemir ise, Geçmişi asırlık tarihe dayanan meşhur tarihi tahinli Ramazan ilçemizde yaklaşık 20 yıla aşkın müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Ramazan ayı içinde günde 4 öğün, sabah, öğlen, akşam ve sahurda olmak üzere meşhur tahinli ramazan pidelerini çıkarıyoruz.
Her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan aylarının olmazsa olmazı haline gelen ramazan pideleri yeniden müşterilerimizin sofralarından eksik etmediği meşhur tahinli Ramazan pidesini susamsız, yumurtasız, susamlı yumurtalı ve susamlı yumurtalı çörek otlusu olarak çıkıyor.
Özdemir son olarak Örf adet ve gelenek görenekleri sürdürmek için 1977 yılından beri yaklaşık ve ilçemizde de 20 yıla aşkın süreyle Ramazan ayında adeta bir vazgeçilmez haline gelmiş olan ve hastası olan meşhur tarihi Tahinli Ramazan pidelerini iftara ve sahura müşterilimiz için hazır hale getiriyoruz” dedi.

“Meşhur Tarihi Tahinli Ramazan Pidesi Atalarımızdan Kaldı”
Bafra Sönmezler Fırın İşletme Sorumlusu Oğuzhan Öztürk ise : “Tarihi ve Meşhur olan Tahinli Ramazan Pidesini 45 yıl önceye dayanan tarihi var”. Atalarımızdan Büyüklerimizden ve babalarımızdan bize kalmış en güzel miras ve bu güzel geleneği ile tarihi olan meşhur Tahinli Ramazan Pidesini yaklaşık 20.yıla aşkın Ramazan Ayı içersin de müşterilerimize yapıp beğenine sunuyoruz. Geçen sene 560 – gr tarihi meşhur tahinli ramazan fiyat olan 5 TL satıyorduk, bu sene ise tekrar geçen sene olduğu gibi gramajını düşürerek 470 gramdan 5 TL olarak tarihi meşhur tahinli Ramazan Pidesini fiyatını da bu sene değiştirmedik. Çok lezzetli olup Ramazan ayına çok özel bir pide dir. Pide hamuru ile tahinin muhteşem birleşiminden meydana gelen tahinli Ramazan pidesi ortaya çıkmış oluyor. Şükür olsun ki her seneye nazaran meşhur Tahinli Ramazan pidelerimize müşterilerimizin ilgisi yoğun şekil de artarak devam ediyor. Müşterilerimizin çoğu Tahinli Ramazan pidesini sıcak almak için iftar saatini bekliyor, hem de iftar saatini geçirmiş oluyor artı evindeki sofrasına sıcak Tahinli Ramazan pidesini götürüyor. Her gün yaklaşık 4. ile 5 kazan Tahinli Hamur Pidesi Ustalarımız tarafından hijyenik bir ortam da müşterilerimiz itina ile hazırlanıyor.


“Günde 1500 – 2000 arası Tarihi Tahinli Ramazan Pidesi Yapıyoruz”
Ustalarımız, fırın sıcaklığında yaklaşık 250 derecede damaklara hitap eden hem Tarihi Meşhur tahinli Ramazan Pidesini dahil diğer ekmek mahlullerini de çıkarıyorlar. Tarihi Meşhur Tahinli Ramazan Pidemizin yurt içi ve yurt dışında hastası olanlara da Kargo ile gönderiyoruz. Günde 4 ile 5 kazandan yaklaşık 1500 – 2000 adet meşhur Tahinli Ramazan pidesinin kadar lezzetli olmasının bir nedeni de ustalarımızın marifetli ve pideleri Taş Odunlu Fırınımızdan çıkıyor olmasıdır.
İftara yakın saatler de meşhur Tahinli Ramazan pidesi hamurumuz ve pidemiz bitmiş oluyor. Bu güzel lezzetli meşhur Tahinli Ramazan pidelerini vatandaşlarımız Ramazan ayı boyunca güzel, bereketli sofralarından bu eşsiz güzel tadı eksik etmeyeceklerdir diyerek ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.