Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Bafralı kazazede 2 kişiye umut oldu

Bafra ‘da evinin balkonunda odun kırarken yere düşerek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 1 çocuk annesi kadının ailesi tarafından bağışlanan 2 böbreği, Ankara ve Samsun’da 2 kişiye umut oldu

Bafralı kazazede 2 kişiye umut oldu
REKLAM ALANI
1 Mayıs 2018 14:31

BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Samsun’un Bafra ilçesi Fatih Fatih Mahallesi’nde ikamet eden evli 1 çocuk annesi Satu Işık (52), evinin ikinci katındaki balkonda odun kırarken beyin kanaması geçirerek balkondan asfalt zemine düştü. Yaralanan Satu Işık, Bafra Devlet Hastanesine kaldırıldıktan sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. OMÜ Tıp Fakültesinde tedavisi devam eden Satu Işık, beyin kanamasına bağlı olarak dün akşam hayatını kaybetti.
Satu Işık’ın ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Böbreklerden biri Ankara’daki, diğeri ise Samsun’daki bir hastaya nakledilmek üzere alındı.
İKİ KİŞİYE UMUT OLDU

Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, organ naklinin önemine dikkat çekerek, “Işık ailesine bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Organlardan biri Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesindeki bir hastaya, diğeri ise THY ait uçakla Ankara’ya gönderildi ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bir hastaneye nakledilecek. Vatandaşlarımızı bu onurlu davranışlarından dolayı kutluyorum. Bağışlanan organlar 2 hastanın yeni bir yaşam sevincine sebep oldu” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.