Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

BAFRALILAR’a müjde!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Bafra İlçesi’nde yapımı devam eden hükümet konağı ile ilgili, “2 aylık gecikme telafi edilecek. Bu konuda Bafra halkımız rahat olsun” dedi

BAFRALILAR’a müjde!
REKLAM ALANI
12 Ocak 2021 17:51

Samsun’un Bafra İlçesi’nde 4 kat olarak yapımına başlanan ve teknik mevzuatlardan dolayı 2 aydır inşaatta duran çalışmalar yeniden başlandı. Fatih Mahallesi Sancak Sokak sedde yolunda 13 bin metre alan üzerinde 10 bin 500 metre kare kapalı alanı bulunan yeni hükumet konağı inşaatında incelemelerde bulunan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Başka yerlerle kıyaslama suretiyle kaldı mı kalacak mı diye algı kesinlikle oluşmasın. Soru işareti bile oluşmasın. Kısa zaman zarfında bu hale getirdik. 2 aylık gecikmeden sonrada süresinden önce bitireceğiz” dedi.

GECİKMENİN NEDENİ MEVZUAT
İnşaatta incelemelerde bulunan Vali Dağlı, “Burası Bafra’daki en önemli yatırımlarımızın başında geliyor. Hükümet konağı, kaymakamlık binası olarak başladık. Teknik bir mevzuattan dolayı 2 aylık bir gecikmemiz oldu. Ancak şu an itibarıyla işimize başladık. Tebligatlarımızı yaptık. Arkadaşlarımız bir an önce işlerine başlayacaklar. 2 aylık gecikmeyi de telafi etmek suretiyle burayı biz süresinden önce bitirmeyi planlıyoruz. Bu konuda Bafra halkımız rahat olsun. Bizim için gerçekten önemli bir yatırım. Sayın bakanımızın yakından takip ettiği ilimizin en önemli yarımında burası başında geliyor. Sayın bakanımıza da kendisine bilgi arz ediyoruz. Buranın bir an önce bitirilip açılışını yaparız diyorum. Hiç kimsenin bir tereddüttü olmasın hiçbir inşaat kalmaz. Bizim burası en önemli inşaatımız. Başka yerlerle kıyaslama suretiyle kaldı mı kalacak mı diye algı kesinlikle oluşmasın. Soru işareti bile oluşmasın. Kısa zaman zarfında bu hale getirdik. 2 aylık gecikmeden sonrada süresinden önce bitireceğiz” diye konuştu.

VALİ’YE BEREKET SÜSÜ
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya, Bafra ziyareti sırasında bereketi simgeleyen 41 adet başaktan yapılan ‘bereket süsü’ hediye edildi. Bafra Umut Derneği tarafından sürdürülen Bafra Sanatsal Tasarımlar(BAFRASTA) Projesi kapsamında bulunan üretici kadınlar tarafından yapılan “bereket süsü” Denek Başkanı Hülya Yangın Ertekin tarafından Vali Dağlı’ya hediye edildi. Ertekin, “Geçmiş zamanlarda büyüklerimiz çeltik ve buğday basaklarını örerek bereketin artması niyetiyle duvarlara süsleme olarak asarlardı. Biz de unutulmuş bu objeyi tekrar canlandırdık. Çeltik bereket objelerimizi ilk olarak Samsun Valimiz Zülkif Dağlı hediye ettik” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.