Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

BAFRA’NIN 100 YILI PLANLANMALI

BAFRA’NIN 100 YILI PLANLANMALI
REKLAM ALANI
8 Ağustos 2023 09:30 | Son Güncellenme: 7 Ağustos 2023 20:04

Şehirler günlük yönetilir ise problemlerin gerisinden gelinir ve problemler birikir.

Biriken problemlerin çözümü de zorlaşır.

Bugün şehirlerimizde bu kısır döngüyü yaşıyoruz.

Bir başka problem ise israf, yolsuzluk, partizanlık ve vizyonsuzluktur. Bunlar tüm problemlerinde sebebini oluşturuyor. Önceki yazımızda Bafra’ya temas etmiş ve Bafra’nın potansiyellerini dikkate alarak neler yapılmalı konusuna bu yazımızda değineceğimizin sözünü vermiştik.

Bafra’nın geleceği için neler yapılmalıdır:

1- Baframızın geleceğinin lokomotifi ‘Tarım’dır. Tarımın gelişmesi, rekoltenin artırılması, ürün çeşitliliğinin sağlanması, ambalajlama, pazarlama, ihracat, planlı tarım, entegreleşme, kazancın artması için Bafra tarım teknoparkı kurulmalıdır. Tarıma dayalı sanayiye yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

2- Bafra’nın il olması sağlanarak bunun getirdiği üretim, yatırım, istihdam, eğitim, lobi imkanlarından faydalanmalıyız.

3- Bafra Üniversitesi’ni kurarak bacasız sanayiye ve bilimin öncülüğüne kavuşmalıyız.

4- Turizm potansiyellerinden faydalanmak için büyükelçiler, bakanlık, turizm kültür il müdürlükleri, müzeler, tur şirketleri üzerinde görüşme, tanıtım ve ilişkiler kurmak. Millet bahçesi,  konaklama, restorasyon, yol, yön levhaları, ulaşım, rehber gibi fiziki ve diğer eksikliklerimizi tamamlayarak, Bafra’mızı deniz ile buluşturarak iç ve dış turizmde cazibe merkezi olmalıyız.

5- Ulaşım master planını yaptırmalı, yol, trafik ve oto park problemini çözmeliyiz.

6-  İmar uygulamalarını 100 yıl sonrasını planlayarak yapmalıyız.

7- Kent kimliğini oluşturmak,  kent müzesi ve belleğini kurmak.

8- İçme suyu kalitesini artırmak.

9- Yol,  çevre yolu, kaldırım problemlerini ve işgallerini bitirmek.

10- Engellilere yönelik yaşam alanları ve rehabilitasyon merkezleri oluşturmak.

11- Çok kapsamlı ve içinde kamyon, tır garajı, restoran konaklama, soğuk hava depoları bulunan çevre düzenlemeleri ile modern bir sebze ve meyve toptancı hali kurmak.

12- Spor alanları artırmak, Atletizm pisti yapmak, salon sporları ve yaygın spor tesisleri kurmak.   içinde konservatuarı, kariyer ofisi, meslek, halk oyunları, tiyatro gibi kursları bulunan kongre ve kültür merkezi kurmak. Bafra gençlerini spor, kültür, sanat, edebiyat gibi alanlara yönlendirmek. konferans, çalıştay, sempozyum gibi etkinlikleri artırmak. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele etmek.

13-Etkin ve liyakatli kent meclisini kurmak. Bafra lobisi oluşturmak. Kurumsal ve toplumsal israflara son verilmesi ve tasarruf kültürünü yaygınlaştırmak. Şehirleşme ve çevre duyarlığını sağlamak. Trafik kültürünü, nezaketini ve kurallarını geliştirme çalışmaları yapmak.

14- 25 yıl sonra Bafra 19 Mayıs Alaçam Yakakent düzlemi birleşecektir. Bunun düzensiz olması yerine düzenli ve planlı olması sağlanmalıdır. Bu şekilde modern yeni bir şehir oluşturmalıyız.

15- Devlet yatırımlarından daha fazla pay almak için çalışmak.

16- Şehirlerarası modern bir terminal kurmak.

17- Sağlıklı ve organik beslenmeyi teşvik etmek.

18- işsizlikle mücadele etmek.

19- Yeşil alanları artırmak.

20- Çöp depolama ve arıtma tesisi kurmak

21- Alt yapı problemini yüzde yüz yüz yıl sonrasını düşünerek kökünden çözmek.

22- Hazineye ait ve atıl durumda bulunan tarıma elverişli arazileri ekonomiye kazandırmak.

23- Öncelikler stratejisi uygulamaya geçmek.

24- Bayanlara yönelik spor, kültür, sanat etkinlikleri, beceri ve meslek kurslarını organize etmek, ilçe ekonomisine katkı vermelerini teşvik etmek.

25- Bafra İş ve Ekonomi Konseyi’ni kurmak…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Güneş dedi ki:

    Daha ne olsun. Adnan bey in yazdıklarının yarısı olsa yada Deniz ve tarım bile herşeye yeter . Bir tek biz mi düşünüyoruz memleketi anlamış değilim .