Dolar 32,4810
Euro 34,9545
Altın 2.436,94
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Bafra’nın Yeni Damak Tadı

Bafra’da yeni açılan Canım Ciğerim Gözleme Evi’nin bir anda konuşulmaya başlayan gözlemelerinden biz de tadalım dedik. Dedikleri gibi çok lezzetli gözlemeleri tadarken Canım Ciğerim Gözleme Evi’nin sahibi Yıldız Uzan Baş ile özel röportaj yaptık. Röportajımızda, bizlere kendisinden bahsetmesini ve yeni açtığı Canım Ciğerim Gözleme Evi’nden konuştuk.

Bafra’nın Yeni Damak Tadı
REKLAM ALANI
11 Ekim 2018 11:41 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2018 12:02

55 Yenigün Gazetesi: Girişimci Bir Kadın Olarak Bizlere Kendinizden Bahseder Misiniz?

Doğma büyüme Bafralıyım, ön lisans eğitimini On Dokuz Mayıs Üniversitesi Lisans Eğitimini de Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi – İKTİSAT bölümü olarak tamamladım. Eğitimim sonrasında da iş hayatımın 12 yılı İstanbul’da sürdürdüm,  özel kurumlarda muhasebe eğitmenliği ve muhasebe yöneticiliği yaptım. Okul yıllarında hayalim olan siyaset ve ticarete atılmak isteğinden hiç vazgeçmedim. Şükürler olsun ki bu dileğim çok sevdiğim memleketim olan Bafra’da hayata geçirdim. Bafra’da kazanıp, Bafralıya kazandıracağım için çok mutluyum.

 

55 Yenigün Gazetesi: Girişimci Olmaya Nasıl Karar Verdiniz? Sizi Bu Konuda Etkileyen Bir Şey Oldu Mu?

Girişimcilik konusunda birçok kitaplar yazılmıştır. Benim için girişimcilik; öncelik beşeri münasebetler ve edinilmiş çevre kazanılmış saygınlıktır. Bilgisi ve yeteneği ölçeğinde hareket eden ve bu hareketi risk, fırsat, ve kar-zarar eksenlerinde yapan hem kendine hem topluma kazandıran kişi diye ifade edersem neden girişimci olmak istediğimi ve kendimi daha iyi özetlemiş olurum.

55 Yenigün Gazetesi: Kendi İşinizin Patronu Olmak Nasıl Bir Duygu Ve Sizi Buna Hedefleyen Nedir?

Çalışan olarak geleceğini görmek mümkün değildir, vazgeçende olursun, vazgeçilen de. Fakat İş hayatında kendi kaderini kendin belirlemen mümkündür.  Ne kadar çalışırsanız o kadar ilerleme kaydede bileceğinizi ürün veya hizmetinizle pazarda var olmak tamamen sizin kendi çabanıza ve azminize göre belirlenir. Parlak iş fikirleri ve sıkı çalışmayla hayal bile edemeyeceğiniz yerlere gelmek.

55 Yenigün Gazetesi: Canım Ciğerim Gözleme Evini Açmanızdaki Amaç Nedir?

Her işletme bir kar amacı güdülerek kurulur ve bu amaçların olmazsa olmasıdır En başında da belirttiğim gibi öncelikle kendi şehrinde kazanmak ve kazandırmak olgusu ile işletmeyi kurdum.

55 Yenigün Gazetesi: Genel Olarak İş Planı Düşünceniz Nedir Ve Daha Önce Aklınızda Oluşturduğunuz Bir İş Düzeni Veya Planı Var Mı?

İyi bir iş planı neyi başarmak istediğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. İşletmenin hangi ihtiyaca cevap vereceği, neden diğerlerinden farklı olacağı, paydaşlarının kimler olacağı ve daha çok bu ürünlerin ve işletmelerin kimlere hitap edeceği konusunda iyi bir iş planı hazırlamak artan maliyetler ve hızla büyüyen rekabet ortamında çok önemli olduğuna değinmek isterim. Müşterileri tanımak ve onların damak tadına göre hitap etmek bu planın en etkili faktörleri arasında yer almalıdır. Bu işletmeyi kurarken tüm bu detaylara özen gösterme çabası içerisinde faaliyetimizi sürdürüyoruz.

55 Yenigün Gazetesi: Son Olarak Bize Canım Ciğerim Gözleme Evinden De Bahsederek, Ne Gibi Yemekler Yaptığınızı Anlatır Mısınız?

Ülkemizin farklı yörelerinin farklı yemekleri vardır. Her yörenin yemekleri o bölgenin coğrafi özellikleri ile yakından ilgilidir. Samsunun mutfağında ise en başta keşkek ve tirit gelmektedir. Etli pirinçli ve hamurlu yiyecekler yaygındır. Türkiye’nin lezzet haritasına baktığımızda 2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan mutfağıyla zengin lezzetlere sahip bir ülke olduğumuzu görmekteyiz. Biz bu çeşitlerin arasında listelerin başında gelen gözlemeyi, kırmızı etten daha lezzetli ve protein açısından zengin olan ciğerimizi gözleme eşliğinde sunulmak üzere, bir konsept halinde Anadolu köy lezzetlerini mutfağımıza taşıdık. En çokta bu lezzetleri gençlerimize sevdirmeyi ve fastfood kültüründen uzaklaştırmayı hedefliyoruz. Canım ciğerim gözleme evi olarak lezzetimizi ve kalitemizi taviz vermeden en hijyenik ortamlarda hizmet vererek, hem göze hem gönüllere hitap edeceğiz.

Bizde 55 Yenigün Gazetesi olarak yeni açtığı Canım Ciğerim Gözleme Evi için hayırlara vesile olmasını diler, kendisine de bundan sonraki girişimcilik hayatında başarılar dileriz.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.