Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Bafra’ya Büyükşehir Eli Değdi

Bafra ilçesinde Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları takdir topluyor.

Bafra’ya Büyükşehir Eli Değdi
REKLAM ALANI
29 Ekim 2018 18:14 | Son Güncellenme: 29 Ekim 2018 18:19

40 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Hasan Aslan Bulvarında baskı beton kaldırım çalışmaları tamamlandı.  Süleyman Türk Caddesinde baskı beton kaldırım çalışmalar ise hızla devam ediyor.  Samsun Büyükşehir belediyesi tarafından etaplar halinde yapılmakta olan Kızılırmak seddesi projesi yanı sıra Bafra otobüs terminali ve Kızılırmak kuş cennetinde çalışmalar ile Bafra önemli tesisler kazanıyor.  Büyükşehir belediyesi geçen yıla göre Yeni mahalle olan köylerim grup yolları ile Bafra Belediyesine ait mahallelerin mahalle içi yollarında ise 3 kat daha fazla satıh kaplama, beton yol ve sıcak asfalt çalışması yaptı.  Atık su arıtma tesisinde yenilemesi ve içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları için milyonlarca liralık yatırımlar yapılıyor. Ayrıca Bafra Kültür Merkezinin proje hazırlıkları ise tamamlanıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesinin çevre dostu ve konseptli çöp konteynırları ise Bafra Belediyesine teslim edildi. Bafra’ya ayrı bir güzellik katan yeşil konteynırlar Bafra Belediyesi tarafından çeşitli caddelere konuldu.

KIZILIRMAK DELTASI KUŞ CENNET PROJESİ

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Projemiz kapsamında Toplam 2.271 m2 İnşaat Alanına Sahip Tesisler + Butik Otel, 306 m2 Ahşap İskeleler, 3.256 m2 Otoparklar, 602 m2 Ahşap Yürüyüş Yolları ve 54 m2 Asma Köprü Yapılması ihale edilmişti. Burada Kır lokantası, Ziyaretçi Tanıtım Ünitesi, Yönetim Merkezi Ünitesi, Giriş Kontrol Ünitesi, Doğa Eğitim Merkezi ve Konaklama Merkezi, Cernek Seyir Bölümü, Ahşap Yürüyüş Yolları, Doğanca Ziyaretçi Tanıtım Merkezi Yapım çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca proje kapsamında özellikle kuş gözlemi yapan ulusal ve uluslararası turistlerin deltada konaklamaları, bölgede daha fazla vakit geçirebilmeleri ve özellikle yerel ekonomiye daha fazla katkı sağlamaları açısından bölgede yaşanan konaklama sorununu gidermek için Doğanca mahallesinde bulunan eski belediye binasının 14 odalı butik otel olarak düzenleme çalışmaları da devam etmektedir. Kuş cennetinin UNESCO’nun daimi listesine alınması için de hummalı faaliyetler devam ediyor.

KIZILIRMAK SEDDE PROJESİ

Mavi ile yeşili, Bafra ile denizi birleştirecek olan Kızılırmak sedde projesinin 1. etap 1,5 km. uzunluğunda ve 50 m. genişliğinde Toplam 74.000 m2 alan içerisinde Çevre Düzenlemesi İşlerinin ihalesi yapılmıştı.  Hali hazırda gezinti yolu, ahşap imalatlar, sulama ve yağmur suyu çalışmaları ile bisiklet yolu çalışmaları tamamlanmıştır. Yeşil alan düzenleme çalışmaları ve toprak tesviye çalışmaları devam etmektedir. 2. Etap ile bir bütün olarak projesi içinde, botonik bahçeler, dinlenme alanları, panayır alanı, otel ve çevre alanları, anfi tiyatro, bisiklet ve 2 kademeli yürüyüş yolları, suni göl, Maket Bafra evleri, su oyunları, spor ve piknik alanları, çocuk oyun ve eğlence alanları, tematik bahçeler ve ana etkinlik alanları yer alacaktır.

10.800.000 TL TUTARINDA Kİ BAFRA OTO GAR PROJESİ İHALE EDİLDİ

Eski Çetinkaya Belde Belediyesi’nin olduğu alana yeni ve daha sistemli bir otogar projesi hazırlanmış olup 26.06.2018 tarihinde ihalesi gerçekleştirilmiştir.  Projenin içerisinde; 11.816 m² lik inşaat alanında 10 adet Bilet Satış Ofisleri, Bay-Bayan Islak hacimleri, Bay-Bayan abdesthane ve mescit,  Kafeterya, Yolcu Bekleme Salonu, Polis ve Zabıta Bürosu, revir, İdari Bölüm, PTT, Emanet, Depo, Kamera Odası Enerji Odası bulunmaktadır. 10.800.000 Tl tutarında ki proje ile Bafra yeni bir oto gara kavuşmuş olacak.

BAFRA ATIKSU ARITMA TESİSİ REVİZYONU

Bafra Atıksu Arıtma Tesisi Revizyonu Yapım İşi Mekanik ömrünü tamamlamış olan ekipmanların ve tesisin revizyonu amaçlanmaktadır. Son çökeltme havuzlarının, çamur yoğunlaştırma havuzlarının ve havalandırma havuzlarının tamir ve bakımı yapılmıştır. Çevre duvarı, çit, gezer köprü, çatı örtüsü ve su yalıtımı yapılmıştır. İdari bina ve çevre aydınlatma çalışmaları tamamlanmıştır. Ön arıtma ünitesinde kaba ve ince ızgaraların montajı tamamlanmış olup, çamur susuzlaştırma ünitesinde dekantör için gerekli borulama çalışmaları ve çamur geri devir hattı revizyonu çalışmaları devam etmektedir.

İÇME SUYU TESİSLERİ İÇİN 8.513.423 LİRALIK YATIRIM

Meşeli Türkmenler mahallesi  içme suyu inşaatı,  Esençay, İnözükoşaca, Doğankaya, Dereler ve Dikencik mahalleleri içmesuyu tesisleri için elektrik tesis işleri,  Çamaltı (hotbaşı sok.) Doğankaya, Şeyhulaş, İğdir,(kerpicik sok.) Ağcaalan, kapıkaya mahalleleri içme suyu inşaatı olmak üzere 4.297.343 TL.lik hizmetlerin ihaleleri gerçekleştirildi. Ayrıca 4.216. 080 Lira tutarında ki Esençay mahallesi içme suyu inşaatı işi ise devam ettiriliyor.

BAŞKAN ZİHNİ ŞAHİN: 17 İLÇEMİZDE ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ

Yerinde incelediğimiz çalışmalar sonrasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin gazetemize şu açıklamaları yaptı: “ 17 ilçemizde 180 proje sürdürüyoruz. Bafra ilçemizde ise önemli çalışmaları yürütüyoruz. Kızılırmak kuş cennetinde ki çalışmalar dışında Hasan aslan Bulvarı ve Süleyman Türk caddesinde baskı beton kaldırım çalışmaları yaptık. Atık su arıtma tesisinde yenileme ve çeşitli mahallelerimizde İçme suyu çalışmaları yaptık. Bafra Otogarının ihalesi tamamlandı. Kızılırmak sedde projemiz ilerliyor. Hepsi Bafra’mıza hayırlı olsun. Ayrıca çok önemli yol çalışmaları gerçekleştirdik. Bafra’mıza çevre dostu çöp konteynırları teslim ettik. Bafra veya büyükşehir ayırımı yapmıyoruz. Bunu hiçbir ilçemizde yapmadan hizmet ediyoruz. Tüm imkânlarımızı seferber ettik. Ayrıca Bafra’mızda Yaşardoğu ve Alaçam caddeler

BAFRA’YA YENİ HİZMETLER GELİYOR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’e Bafra için düşündüğü diğer yatırım ve hizmetleri sorduk. Başkan Şahin bu konuda şunları söyledi: “ Her ilçemizin farklı ihtiyaçları var. Bununla birlikte müşterek ihtiyaçlar bulunuyor. Bunun başında yol sonrada içme suyu ve kanalizasyon geliyor. Bunları yapacağız. Ayrıca Bafra’da Yaşar doğu ve Alaçam Caddelerimizde baskı beton yol ve kaldırım yapacağız. Bu caddelerimizde Tekel Caddesi gibi olacak. Bafra Kültür merkezi projesi hazırlıkları başlattık. Gençlik caddemizi ışıklandıracağız. Bafra’mıza millet Bahçesi ve millet kıraathanesi kazandıracağız.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.