‘BAFRA’YA YATIRIM YAPIN!’
Samsun’da Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, misafir olduğu müteahhitlere,”Bafra’ya yatırım yapın” diye seslendi
Samsun İnşaatçılar Müteahhitler Derneği’nin(SİMDER) geleneksel hale getirdi ‘kahvaltı buluşmaları’nın son konuğu Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç oldu. Toplantıda Bafra Belediyesi’ne ait kat karşılığı ihaleye çıkarılacak taşınmazların süreçleri, kentsel dönüşüm hamleleri, Bafra Millet Bahçesi çevresindeki yeni konut ve turizm yatırımları ile inşaat sektörünün güncel durum masaya yatırıldı.
İNŞAAT SEKTÖRÜ VE EKONOMİ
Programda ilk olarak söz alan SİMDER Başkanı Sezgin Aydın inşaat sektörünün ekonomik çarkların işlemesindeki stratejik rolüne dikkat çekerek zorlu pazar koşullarında yerel firmalara fırsat tanınmasının önemini belirtti. SİMDER’in sadece müteahhitleri değil, üreten ve istihdam sağlayan dev bir ekosistemi temsil ettiğini belirten Aydın, ”İnşaat sektörü bugün tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Artan maliyetler, yüksek faizler ve finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar birçok meslektaşımızı zor durumda bıraktı. Ancak bilinmelidir ki inşaat sektörü sadece müteahhitten ibaret değildir; bir şantiyede onlarca meslek grubu ekmek yer. İnşaat durursa demirci de durur, tesisatçı da durur, mobilyacı da nakliyeci de durur. İnşaat hareketlenirse şehir hareketlenir, ekonomi hareketlenir” dedi.
BAFRA’NIN VİZYON PROJELERİ
Farklı meslek gruplarıyla düzenli olarak ortak akıl toplantıları yaptıklarını belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, sektör temsilcilerini dinleyerek sorunlara sahada çözüm ürettiklerini vurguladı. Bafra’nın vizyon projelerle hızla kabuk değiştirdiğini ifade eden Kılıç, SİMDER üyelerine açık yatırım çağrısında bulunarak, “Bafra, Türkiye’nin en önemli ve potansiyeli en yüksek ilçelerinden bir tanesi. Şehrimizde hayata geçirdiğimiz Millet Bahçesi ve çevresindeki düzenlemelerle bölgenin çehresini değiştirdik. Bu projeler sayesinde inşaat sektörü o bölgede ciddi bir ivme kazandı. Ayrıca ayın 10’unda ihaleye çıkacağımız projemizin yer aldığı bölgede, sıfırdan yenileyerek Bafra’ya kazandırdığımız bir alan. Bizler sektörün önünü açacak adımları atmaya devam ediyoruz. Tüm SİMDER ailesini ve değerli yatırımcılarımızı Bafra’mızdaki bu gelişim hamlelerini yerinde görmeye, Bafra’mıza yatırım yapmaya ve bu büyümeye ortak olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Kahvaltı programı, Bafra Belediyesi’nin 10 Ağustos günü gerçekleştireceği arsa ihalelerinin teknik detaylarının ve kentsel dönüşüm süreçlerinin üyelerle paylaşılmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.




