Dolar 32,5633
Euro 34,9764
Altın 2.428,67
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

KIRSALA KAMU HİZMETİ YOK

Ziyaret ettiği Samsun’un Ladik İlçesi’nde bir çok mahallede yol, su, telefon ve internet alt yapısı bulunmadığını öne süren CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Saltanat sefası sürenler kırsal mahallelerimizi kaderine terk etmiştir” dedi

KIRSALA KAMU HİZMETİ YOK
REKLAM ALANI
5 Eylül 2021 20:25

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin Ladik İlçe Başkanı Özgür Ay ile birlikte ilçede yol, su, telefon ve internet altyapısı bulunmayan ya da hizmet kalitesi yetersiz kalan Oymapınar, Budakdere, Şehyli ve Kabacagöz mahallelerini ziyaret ederek, burada yaşayan vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

‘BÜTÜNŞEHİR YASASININ CEREMESİNİ ÇEKİYORUZ’
Mahalle sakinleri, öncelikli sorunlarının iletişim altyapısı olduğunu söyleyerek, özetle “acil bir durum olduğunda hiçbir yerle irtibat kuramadığımız zamanlar oluyor. Eğitimin, pandemi nedeniyle uzaktan devam ettiği dönemde, çocuklarımız perişan oldular. Bu sorunun çözümü konusunda çaldığımız bütün kapılardan elimiz boş dönüyoruz. Yollarımız bakımsız. Bütünşehir yasasının ceremesini bizim gibi kırsal mahalleler çekiyor” dediler.

‘KIRSAL KADERİNE TERK EDİLDİ’
CHP’li Hancıoğlu, mahallelilerin sorun ve taleplerini dinledikten sonra şu açıklamaları yaptı:“Her yurttaşımızın kamusal hizmetlerden eşit ve nitelikli bir şekilde faydalanmasını sağlamak devletimizi asli görevidir. Fakat bugün iktidar koltuğunda oturanların önceliği vatandaşımız değil, kendi konforlarıdır. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek saltanat sefası sürenler kamusal hizmetlere erişim konusunda pozitif ayrımcılık yapılması gereken kırsal mahallelerimizi kaderine terk etmiştir. İşte, Ladik ilçemizde ziyaret ettiğimiz bu mahallelerimiz, bunun en somut kanıtıdır.

BAKANA GÖRE SAMSUN’DA SADECE 2 MAHALLENİN İNTERNETİ YOK!
Pandemi nedeniyle eğitimin uzaktan ve online olarak devam ettiği dönemde, özellikle kırsal mahallelerimizde yaşayan ailelerimiz çocukları çok büyük sıkıntılar çekti. Geçen eğitim-öğretim döneminde bize, ilimizin farklı köşelerinden yüzlerce şikayet ulaştı. Ocak ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’na “Samsun’da kaç yerleşim biriminde internet sorunu yaşanıyor?” diye sordum, sayın bakan biri Terme, diğeri Havza olmak üzere toplam 2 mahalleden şikayet geldiğini söyledi. Biz şimdi, sayın bakanının bize verdiği cevaba mı inanalım, yoksa gözümüzün gördüğüne mi inanalım!”


YEREL YÖNETİM MEVZUATI SİL BAŞTAN DÜZENLENECEK
Kırsal mahallelerdeki, su, kanalizasyon ve ulaşım altyapısında yaşanan sorunların, iktidarın ‘siyasi rant’ sağlama hesabıyla icat ettiği Bütünşehir Yasası’ndan kaynaklandığı ifade eden CHP’li Hancıoğlu “yerel yönetim mevzuatı ve sistem sil baştan düzenlenecek” dedi. 2012 yılı sonunda çıkartılan Bütünşehir yasasıyla, büyükşehir belediye sınırlarının, il mülki sınırları olarak değiştirildiğini ve Ladik gibi Türkiye’nin birçok yerleşim biriminin yerel yönetim anlamında büyükşehir belediyelerinin hizmet ağına bağlandığını hatırlatan CHP’li Hancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Samsun ili 9,083 km²’lik bir yüz ölçümüne sahip. Doğu ucundan, Batı ucuna 200 kilometre mesafe var. Bu kadar geniş bir coğrafyaya sunulması gereken hizmetleri bir Büyükşehir Belediyesi’nin sırtına yıkarsanız, o belediyenin eli kolu bağlanır. Öyle de olmuştur. Ladik ilçemizin kırsal mahallelerinde yaşayan sizler ve sizin gibi milyonlarca vatandaşımız, küçük siyasi hesaplar üzerinden inşa edilen politikaların faturasını ödüyorsunuz. Biz parti olarak, yerel yönetimlerin sorumluluk ve hizmet alanlarını yeniden düzenleyecek, onların vatandaşımıza daha nitelikli hizmet ulaştırmasını sağlayacak düzenlemeyi yapacağız.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.