Dolar 32,2480
Euro 34,6783
Altın 2.405,07
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

“Başaramayacaklar”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, seçim ittifakı ile ilgili siyasi partiler kanununda yapılan düzenlemelerin, seçim güvenliğini ortadan kaldırdığını söyledi

“Başaramayacaklar”
REKLAM ALANI
13 Mart 2018 22:56

“PRENSİPLERE AYKIRI”

AK Parti ve MHP’nin, ittifak yasası olarak gündeme getirdiği yasal düzenlemelerin, milletin iradesini hiçe saymak suretiyle, Meclis’e adeta dayatılarak geçirilmeye çalışıldığını dile getiren Akcagöz, “Bir ittifak gündemidir gidiyor. Aslında, yapılmak istenenin ne olduğunu anlayabilmek için değişiklik öngörülen maddeleri masaya yatırmak gerekir. Aynı binada oturan insanların farklı sandıkta oy kullanabilmelerinin önü açılıyor ki bu durumun, şüpheli oy kullanımını artıracağı muhakkaktır. Sandık kurulu başkanları artık sadece kamu görevlilerinden oluşacaktır. Önceki halde, bu noktada siyasi partilere de rol verilmiş ve siyasi partilerin denetim alanı genişletilmişti. Şimdi bu kaldırılıyor ve sandıklar bütünüyle AKP siyasetinin emrine veriliyor. Sandıklarda siyasi iktidarın ağırlığının artması demek olan bu düzenleme, demokrasinin temel prensiplerine aykırıdır. İki farklı oy pusulasının tek zarfa konulması düzenlemesi getirilmiştir ki; seçmene uygulanan psikolojik baskı olarak değerlendirilebilir. Cumhurbaşkanı tercihi, Milletvekili tercihini etkiyebilir ve iki pusulanın aynı zarfa sokulması, seçmeni etki altında bırakmaya yöneliktir. Filigranlı oy pusulası hazırlanması, mühürsüz oyların önünü açıp, zeminini hazırlamaktadır. “ dedi.
“GÜVEN SORUNU YAŞIYORUZ”

Sandık kurulu mührü olmadan da, ilçe seçim kurulu mührü ve filigranlı kağıdın varlığı halinde, üzerinde çizik olsa bile oy pusulasının geçerli kabul edileceğini söyleyen Tufan Akcagöz, “16 Nisan referandumunda, ciddi bir güven sorunu yaşadık. Seçim güvenliğinin nasıl sekteye uğradığı, herkes biliyor. Mühürsüz oylar, kanuna aykırı olarak geçerli kabul edildi. Şimdi ise işaretli bile olsa pusula geçerli sayılacak ve sandık kurulunun mührü olmadan da pusula geçerli kabul edilebilecek. Bu düzenleme, sahtekarlığın önünü açıyor. Akşamdan mühürlenen pusulalar, sandık kurulu devre dışı bırakılmak suretiyle geçerli sayılacak. O zaman sandık kurulu niye var? İttifak düzenlemeleri, bütünüyle bir çok hukuksuzluğu beraberinde getiriyor. Ancak şunu söyleyebilirim ki, ne yaparlarsa yapsınlar, başarı elde edemeyecekler. Önümüzdeki seçimler, ülkenin iç barışına, birliğine ve dirliğine atılacak bir imza olarak tarihe geçecektir.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.