Dolar 32,6003
Euro 34,8766
Altın 2.495,92
BİST 9.599,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

KAPASİTE ARTIRILIYOR!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tüm trenlere birer kabin ekleyerek kapasiteyi günlük 120 bin yolcuya çıkaracağız” dedi

KAPASİTE ARTIRILIYOR!
REKLAM ALANI
24 Ekim 2022 18:03

Samsun’da ilave kabinle tramvayların kapasitesinin yüzde 40 artırılacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tüm trenlere birer kabin ekleyerek kapasiteyi günlük 120 bin yolcuya çıkaracağız” dedi.

KAPASİTE

PİK SAATLERDEKİ YOĞUNLUK
Samsun Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan SAMULAŞ, tam kapasiteyle yolculara hizmet vermeyi sürdürüyor. En fazla tercih edilen toplu ulaşım araçlarından biri olan hafif raylı sistemde kapasite artırımı noktasında Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Raylı sistemde günlük yolcu sayısının 70 binden 92 bine çıktığını söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Raylı sistem en önemli ulaşım arterlerimizden biri. Ancak vatandaşlarımızın zaman zaman özellikle pik saatlerdeki yoğunluğu ifade etmelerine tanık oluyoruz. Bu noktada ‘ne yapabiliriz’ diye çalışma yaptık. Teknik olarak en fazla 1-2 tren daha ilave edebiliyoruz. Ancak tren ilave ettiğimizde dikey geçişleri tamamen kapatmış oluruz” diye konuştu.

KAPASİTE

İLAVE KABİNLE 120 BİN YOLCU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ayrıca şu bilgileri verdi:

“Yaptığımız çalışma kapsamında ilave tren almak yerine en doğru sonucun trenlere ilave kabin eklemek olduğunu gördük. Tramvaylarımızı 42 metre uzunluğa ulaştırabiliyoruz. Bu da yüzde 40’a yakın bir kapasite artışı demek. Yedi adet yeni tren almış kadar kapasite artırmış oluyoruz. Bu operasyon ile ilk etapta almış olduğumuz 16 adet trenimizin de tahrik üniteleri, dişli kutuları gibi yüksek maliyet içeren donanımlarının modernizasyonunu yapacağız. Özellikle araçlarımızda yoğun kullanım kaynaklı olan arızalar ile karşı karşıyayız. Hedefimiz yapacağımız çalışmalar doğrultusunda raylı sistemin ilerleyen dönemlerde de arızasız, kapasiteleri artırılmış yoğun kullanımı ile çevreyi rahatlatan bir hale getirmek. SAMULAŞ tarafından çalışmalar yapıldı. Strateji Başkanlığımızla da yatırım noktasında gerekli yazışmaları yaptık. Oradan izin çıkar çıkmaz gereken adımı atacağız. Tüm trenlere birer kabin ekleyerek kapasiteyi günlük 120 bin yolcu sayısına kadar artırmış olacağız.”

Şu anda bir tramvayın 280 yolcu taşıyabildiğini kaydeden Başkan Mustafa Demir, “Kapasite artırma çalışmaları tamamlandığında bir tramvayın yolcu kapasitesi 400’e yükselecek. Böylece ciddi bir kapasite artışı sağlanmış olacak” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.