Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Başkan Genç’ten Türk Kızılay’ına Destek

Başkan Genç, eğitim gördüğü okulda kan bağışı kampanyası düzenleyerek Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundu

Başkan Genç’ten Türk Kızılay’ına Destek
REKLAM ALANI
12 Ekim 2018 21:17 | Son Güncellenme: 12 Ekim 2018 21:19

Bafra İsmet İnönü İlkokulu öğretmenleri ve velileri Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundu.

“HER DÖRT SANİYEDE BİR KAN İHTİYACI”

Türk Kızılay’ı Bafra Şubesi, İsmet İnönü İlkokulu, Maarif Hareketi Değerler Eğitimi kapsamında toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini vurgulamak ve geleceğin kan bağışçıları olacak çocuklara örnek olmak amacıyla hazırlanan “Kan Veren Can Verir Projesi” kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan vermenin önemine değinen Türk Kızılay’ı Bafra Şubesi Başkanı Osman Genç şu ifadelere yer verdi, kan vermek bir hayat kurtardığı gibi vücudumuzun da yenilenmesinde önemli faktör sağlamakta. Bugün binlerce kişi kan vermek için kan alım birimlerine gidiyor ve ortalama Türkiye’de her dört saniyede bir kan ihtiyacı oluyor” dedi.

“KAN ALMA BİRİMİ”

Türk Kızılay’ı Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram ise, Bafra’da kan verme programlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün İsmet İnönü İlköğretim Okulu öğretmenleri ve velilerine okul içerisinde kan alma birimi kurarak ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu bağlam da bizlere desten Bafra Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Ali Katipoğlu, okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve velilerimize sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

“KAN VERMEK HAYAT KURTARIR”

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise, her bireyin kan vermesi gerektiğini bu bir sosyal sorumluluk olduğunu belirtti. Bugün belki kan bize lazım değil ama yarın bizim de kana ihtiyaç duymayacağımız anlamını taşımaz. Kan vermenin de hayat kurtardığını belirterek herkesin sağlıklı her bireyin muhakkak kan vermesi gerektiğini vurguladı.

“YOĞUN KATILIM”

Kan Bağışı programına, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Türk Kızılay’ı Bafra Şubesi Başkanı Osman Genç, Türk Kızılay’ı Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Yaşar Temel Işık, Okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.