Dolar 32,5947
Euro 34,7865
Altın 2.497,31
BİST 9.461,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Başkan Mustafa Demir’den HIZ AÇIKLAMASI!

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Mustafa Demir, Atatürk Bulvarı’nda hız koridorları oluşturulacağını ve hız limitinin 82 kilometreye yükseltileceğini söyledi

Başkan Mustafa Demir’den HIZ AÇIKLAMASI!
REKLAM ALANI
23 Ekim 2022 16:56

SBB Başkanı Mustafa Demir, canlı yayında konuk olduğu programda Akıllı Şehir Trafik Güvenliği başta olmak üzere Samsun’un ulaşımında yapılan projeleri anlattı. Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi’nde trafikte elde edilen rahatlamanın yüzde 84 olduğunu kaydetti. Büyükşehir’e ait tüm yollara bu projeyi yaygınlaştıracaklarını belirten Demir, ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü ile Atatürk Bulvarı hakkında görüştüklerini, hız koridoru oluşturulacağını ve hız limitinin 82 kilometreye çıkarılacağını söyledi.

Mustafa Demir

ŞEHİRDE EN GÜVENLİ TRAFİK
Başkan Demir, “Şu anda 100 kavşağın geometrisini değiştirdik. 66 kavşağı da adaptif hale getirdik. İhtiyaca göre tüm kavşaklarda bunu yaygınlaştıracağız. En önemli hedeflerimizden biri de güvenlik. Emniyet kayıtlarına baktığımızda bizim beklediğimizin çok üzerinde, 4 kat daha güvenli hale geldi. Samsun’da tüm vatandaşlarımız açısından trafiği en güvenli hale getirmeyi arzuluyoruz. Şu anda bu uygulamayla ilave edeceğimiz alanlarla Samsun’daki insanlarımızın can güvenliğini Türkiye’de en iyi noktaya yerleştirmeyi hedefliyoruz. Artık bize anlatılan Avrupa’daki trafik güvenliği sisteminin ötesine geçen bir uygulamayı Samsun’a kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Mustafa Demir

Başkan Demir, Elektronik Denetleme Sistemi’nin Emniyet Müdürlüğü’nün yönetiminde olduğunu da kaydederek, “Bizim akıllı kavşaklarda ekstra radar, hız ölçümü gibi bir sistem olmayacak. İçişleri Bakanlığında projeyi onaylatırken bu konuda anlaştık. Ayrıca Atatürk Bulvarı’nda hız koridorları oluşacak. Emniyet Müdürlüğümüzle görüştük. Atatürk Bulvarı’nda hız limiti 70 kilometreden 82 kilometreye çıkacak. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarındaki Kavşağı da bu sisteme dahil ettiğimizde orada da şu an 70 kilometre olan hız sınırını 82 kilometreye çıkaracağız. Böylece anlık radarlarda kalkmış oluyor. Bu sistem kurallara uyan hiçbir vatandaşımıza dezavantaj oluşturmuyor, aksine avantaj oluşturuyor” dedi.
Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.