Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

SENDİKA TEMSİLCİSİ MAHKEMELİK OLDU!

BEM BİR-SEN Samsun İl Temsilcisi Savaş Gayretli, ‘delege seçimlerinde usülsüzlük’ yaptığı iddiasıyla mahkemelik oldu. Gayretli hakkında bir çok şikayette de bulunuldu

SENDİKA TEMSİLCİSİ MAHKEMELİK OLDU!
REKLAM ALANI
4 Şubat 2023 08:00 | Son Güncellenme: 3 Şubat 2023 18:28

Belediyeler ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası(BEM BİR-SEN) Samsun İl Temsilci Savaş Gayretli, üyeleri tarafından ‘delege seçimlerinde usulsüzlük’ yaptığı iddiasıyla mahkemeye verildi.

NURETTİN SEVER, GENEL MERKEZ’E GİDİNCE
samsunanaliz.com’un haberine göre, eski il başkanlarından Nurettin Sever, BEM BİR-SEN Samsun Şube Başkanı olarak görev yapmaktayken Genel Başkan Levent Uslu’nun daveti üzerine 2019’da yapılan ‘Genel Merkez Seçimleri’ne katılmış, ‘Genel Başkan Yardımcısı’ olarak ‘Genel Merkez Yönetimi’ne girmişti. Daha sonra Nurettin Sever’den boşalan koltuğa yönetim kurulu tarafından Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Gayretli getirilmişti.

BEM BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Sever, yaşanılan sıkıntılı süreç konusunda Savaş Gayretli’yi defalarca uyardığı belirtildi.

İDDİALAR VE ŞİKAYETLER ARTIYOR
Savaş Gayretli’nin göreve getirilmesiyle birlikte ‘usulsüz delege seçimi’ yaptığına dair iddialar ve üyelerin hakkını korumadığına yönelik şikâyetlerin giderek arttığına dikkat çekilen haberde, ayrıca şu bilgilere yer verildi:

“Belediyeler ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Olağan Genel Kurulunda oy kullanmak üzerine belirlenecek olan üst kurul delegelerinin seçimleri için Samsun İl Temsilciliği’nin üyelere yazılı ya da sözlü olarak ibraz etmediği tutanaklarla sabitlenen Gayretli, mahkemelik oldu. Genel Merkez üst kurul delegelerinin duyuru ve ilan yapılmadan usulsüz olarak uydurma belgelerle belirlendiğini iddia eden Üyeler, BEM BİR-SEN Genel Merkezi Olağan Genel Kurulu öncesi seçimi şaibeli konuma düşürdüğü yönündeki iddiaları mahkemeye taşıdı.

BEM BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu.

KAZANAMAYACAĞINI ANLAYINCA
TEMSİLCİLİĞE DÜŞÜRDÜ!
‘Genel Kurul’da başkanlığının tehlikeye düştüğünü görün Savaş Gayretli’nin BEM BİR-SEN Samsun Şubesi’ni lağvederek ‘İl Temsilciliği’ konumuna düşürdüğü de iddia eden üyeler, Gayretli’nin üyelerin haklarının korunmadığını, şubeyi temsiliyete düşürterek seçimle kazanamayacağı koltuğu ‘atanarak’ muhafaza ettiğini kaydetti.

NURETTİN SEVER TEHLİKEYİ GÖRDÜ
BEM BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Sever’in, tüm bu tehlikelerin farkına vardığını ve Genel Başkan Levent Uslu ve Samsun İl Başkanı Savaş Gayretli’yi defalarca uyardığını da belirten üyeler, Samsun İl Temsilciliği olarak yapılan harcamaların da incelenmesini istiyor.

BİNAYI SATTI, MADDİ ZARARA UĞRATTI
Savaş Gayretli’nin ayrıca BEM BİR-SEN Samsun İl Temsilciliği’nin 2015 yılında sendika binası olarak kiralanan ve içerisinde hiçbir eksikliği bulunmayan daireyi boşaltıp sendikayı ciddi boyutlarda maddi zarara uğratması da üyelerin tepkisine yol açtı.

HAKAN ÇİFÇİ DE MAHKEMELİK
Öte yandan 1 yıldan beri özel bir hastanede Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Hakan Çiftçi’nin de Şube Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmasının hukuka aykırı olduğu ancak buna rağmen göreve devam ettiğini kaydeden üyeler, mahkemeye intikal ettirilen konunun sürecinin devam ettiği bilgisini verdi. Konuyla ilgili cevap hakkını kullanması için aradığımız Hakan Çiftçi ise üyeliğinin olduğunu kabul ederek böyle bir yasal sıkıntının olmadığını belirtip, ‘iddia edenler mahkemeye taşıyabilir’ yanıtını verdi.”

Kaynak: samsunanaliz.com

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.