Dolar 32,5174
Euro 34,9042
Altın 2.439,46
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Başkan Şahin Hafızları ödüllendirdi

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Kardeşlik Köprüsü” projesi kapsamında il dışından ilçemize getirilip Bafra’da hafızlık eğitimi alarak dereceye giren misafir öğrencileri ödüllendirdi.

Başkan Şahin Hafızları ödüllendirdi
REKLAM ALANI
12 Mart 2018 18:05

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Bafra ilçe yatılı Kur’an Kurslarında “Kardeşlik Köprüsü” projesi kapsamında ilçemizde bulunan öğrencilerden hafızlıklarını 17 Ocak 2018 tarihinde dereceye girerek tamamlayan 9 öğrenci, Bafra Müftüsü Necmettin Kayar nezaretinde Belediye Başkanı Zihni Şahin’i makamında ziyaret etti.

“KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ”

Hafızları makamında kabul eden Belediye Başkanı Zihni Şahin, öğrencileri tebrik ederek Bafra Belediyesi’nin hediyesi olarak birer altın takdim etti. Başkan Şahin, öğrencilerin büyük bir marifet gösterdiklerini belirterek şunları söyledi: “Bu öğrencilerimiz büyük bir marifet göstererek yüce kitabımız Kur’an-ı Kerîm’i ezberlemişler, bizlere de bu marifete iltifat düşer. Bizler taltif edeceğiz, teşvik edeceğiz, destekleyeceğiz ki, bu marifetli gençlerimizin sayıları artsın, bereketlensin. “Kardeşlik Köprüsü” projesi ile aramızda olan bu evlatlarımız hafızlıklarını tamamlayarak dereceye girmişler ve belgelerini almayı hak etmişler. Bu güzel günlerinde onlarla birlikte olmaktan, insanlığa yatırım yapıldığını görmekten ben de mutlu oldum. Gençlerimizi, çocuklarımızı hem müspet hem de dini ilimlerde, her alanda çok iyi yetiştirmemiz lazım. 2015 yılında Cizre’de ki terör olayları nedeni ile eğitimlerini tamamlayamayan öğrenciler daha önce proje kapsamında eğitimlerini tamamlamaları için Bafra’ya getirilmişti. Cizre ve Bafra arasında kardeşlik köprüsü kurulmuştu. Bu köprü meyvelerini vermeye devam ediyor.Doğu ve Güneydoğu illerimizden birçok öğrenci de ilçemizde eğitim almaya başladı. Proje olumlu sonuçlar verdi. Devletimiz ve hayırsever vatandaşlarımız bu öğrencilerimize destek verdi. Bu vesile ile hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen başta ailelerini ve hocalarını da tebrik ediyorum, çocuklarımıza hayatlarında daima başarılar diliyorum.”

 

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete öğrencilerin yanı sıra Bafra Müftüsü Necmettin Kayar, Bafra Müftülüğü Şube Müdürü Şafak Çatal, Büyük Cami Kur’an Kursu Müdürü Mehmet Şenel, Aktekke İhsaniye Kur’an Kursu Müdürü Enver Çakıroğlu, Ensar Kur’an Kursu Müdürü Yakup Dereli de katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.