Dolar 32,3662
Euro 35,0212
Altın 2.326,21
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Başkan Şahin: “Önceliğimiz istihdam ve trafik sorunlarını çözmek”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun’un sorunlarını belirlediklerini, istihdam ve trafik sorunları çözmek için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi

Başkan Şahin: “Önceliğimiz istihdam ve trafik sorunlarını çözmek”
REKLAM ALANI
10 Haziran 2018 16:16

Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın istifasının ardından olağanüstü toplanan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından başkan seçilen Zihni Şahin, göreve geldiği sürenin ardından edindiği izlenimler hakkında açıklamalarda bulundu. 3 Mayıs’ta göreve başlayan Şahin, ilk olarak trafik ve istihdam sorununu çözmek için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

 

“SAMSUN’DA TRAFİK PROBLEMİ VAR”

Samsun’daki istihdam sorununu çözme konusunda OSB’lerin önemli yer tuttuğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Çalışmalarımız devam ediyor. Halk nazarında ve STK’larla görüşerek önceliklerimizi tespit ediyoruz. Öncelikle problem gördüğümüz olayları çözmek için gayret göstereceğimizi halkımız bilsin. Belediye yeri hizmet yeridir. İnşallah belediyeyi geldiğimiz yerden daha iyi bir yere taşırız. Samsun’da trafik problemi var. Master planı önemli noktaya geldi. İstihdamla ilgili de önemli talepler var. Devlet artık kamu iş alanı açmıyor. Belediyemiz öncülüğünde Mediclass kuruldu. Bafra’da da medikalcilere tahsis edilen alanın 2. etabının projesi onaylanmıştı. Onaylanan projenin ihalesi 13 Haziran’da yapılacak. Burada istihdama dönük çok büyük talepler alıyoruz. 43 tane irili ufaklı medikalcimiz var. O medikalciler OSB’ye gittiklerin çok büyük bir alan açılmış olacak. Oradaki Sera OSB’de de en az 2 bin kişi istihdam edilecek. Havza’da 10 bin dönümün üstünde OSB kuruldu. Çarşamba’da da kurmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“HİZMETİ BİZ, TİCARETİ İŞADAMLARI YAPACAK”

Belediye olarak birinci önceliklerin hizmet yapmak olduğunu, ticareti ise iş adamlarının yapması gerektiğini belirten Şahin, “OSB’lere yatırımcılar davet ediyoruz. Aynı zamanda seçim ortamındayız. İş dünyasıyla, turizmcilerle, basınla ve herkesle görüşerek Samsun’da yapılması planlanan yatırımlarla ilgili çalışmalar yapacağız. Yatırımcıları Samsun’a yatırım yapmaları konusunda davet edeceğiz. Böyle böyle istihdama yönelik de gayretlerimiz olacak. Halk bir şeyi anlamıyor. Halk, olaya belediye iş yeri açmıyor gözüyle bakıyor. Ancak belediyelerin yapacakları işler belli. Hem hizmet yapıp hem de ticarete tamamen girersek çok yerinde olmaz. Ticareti de iş adamları ve STK’lar yapacak. Biz öncülük yapacağız. Yatırımcı çağırmak için bütün yatırımcıları davet edeceğiz. Eski yerimde de yatırımcıların şehre gelmesi için ziyaretler gerçekleştiriyordum. Yatırımcıları çekmek için yine gayret içerisinde olacağız. Samsunlu olan şehrimizin dışında olan da birçok işadamımız var. Şehre bir sinerji katmak zorundayız. Bunu da bizim öncülüğümüzle birlikte hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.