Dolar 32,5646
Euro 34,8782
Altın 2.431,80
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Başkan Şahin’den ‘Orman Günü’nde müjde

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Şahin, yayınladığı mesajda önemli bir müjde verdi. Başkan Şahin 120 dönümlük alanda mesire alanları, hobi bahçeleri, ağaçlandırma çalışmaları yapacaklarını açıkladı

Başkan Şahin’den ‘Orman Günü’nde müjde
REKLAM ALANI
21 Mart 2018 18:10

HEDEF, DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yayınladığı mesajda şunları söyledi: “21 Mart Dünya Ormancılık Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in imzasıyla ‘Milletimizle birlikte Daha Yeşil Türkiye’ temalı ve amaçlı yirmi üç milyon haneye Orman ve Su İşleri Bakanlığımız kanalıyla mektup gönderilmektedir. Milletimizle birlikte fidan dikme seferberliği başlatılmıştır. Hedef, daha yeşil bir Türkiye’dir. Bu amaçla ülkemizde çok başarılı ağaçlandırma çalışmaları oldu ve olmaktadır.

 

2 MİLYARDAN FAZLA FİDAN

Son 15 yıl içerisinde dünyada orman varlığı azalırken ülkemizde artmıştır. Bu artış 33 milyon hektardır. Sadece bu yıl 300 milyon 2007 yılından bugüne kadar ise 2 milyardan fazla fidan toprakla buluşturulmuştur. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Orman ve Su Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, hükümetimiz, Belediyelerimiz, vali ve kaymakamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, tüm kamu ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Bu şekilde nice çorak arazi güzelleşmiş ve orman alanlarımız artmıştır.

 

DAHA YEŞİL BİR BAFRA

Bafra Belediyesi, olarak daha yeşil bir Bafra ve fidan dikme çalışmaları yaptık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyin başlattığı bu yeni seferberlik için Doğankaya Mahallemizde ki 120 dönümlük alanda büyük bir çalışma başlattık. Burada yeni fidanlar dikilecek, hobi bahçeleri yapılacak, mesire alanları olacaktır. Mühendislerimiz proje çalışmalarını başlatmıştır. Bugünde alanda Belediye Başkan yardımcımız Fikret Vatansever, Fen İşleri Müdürümüz Hüseyin Özdamar, Park ve Bahçeler Müdürümüz Hüseyin Ayhan, İmar İşleri Müdürümüz Mümin Erkoç, Mühendisimiz Vural Sarı ve teknik personellerimiz ile gerekli incelemeleri yaptık. Bafra’mıza ve insanlarımıza bu yeni çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum.“ dedi.

 

“ORMANLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Şahin, “Dünyanın ve ülkemizin en önemli servetleri olan ormanlar, ekolojik yapının korunmasında da başlıca denge unsurudur. Bu nedenle ormanlarımıza sahip çıkmalı yeni orman alanları oluşturmamız gelecek nesillerimiz için çok önemlidir. Kutlamakta olduğumuz Orman Haftası vesilesiyle, gelecek kuşaklara yaşanabilir, sağlıklı ve yeşil bir dünya bırakmak için herkesin en az bir ağaç dikmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sevgilerimi sunuyorum.”dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.