Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

BAŞKAN YILMAZ’DAN DESTEK!

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili’yi kabul eden ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, “2 ülke ilişkilerini daha ileriye taşıyacağız” dedi

BAŞKAN YILMAZ’DAN DESTEK!
REKLAM ALANI
24 Ocak 2024 15:44

Yaklaşık iki ay önce göreve başlayan Başkonsolos İashvili, Samsun’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Çarşamba Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Başkan Yılmaz ile bir araya geldi.

Gürcistan Başkonsolosu Çarşamba'da

TARIMSAL FAALİYETLER VE TİCARİ İMKANLAR
Batum Türk Gürcü İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Dikme, Çarşamba Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ömer Semiz, Başkan Yardımcıları Mehmet Köse, Tasan Ayan, Turan Pakgör, Davut Yaman ve Bahattin Oğuzeş ile ÇTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Genel Sekreter Sercan Yaşar ve Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin’in de yer aldığı ziyaret kapsamında iki ülke arasındaki tarımsal faaliyetler ve ticari imkanlar konusunda fikir alışverişi yapıldı.

Başkonsolos İashvili, yaklaşık 600 bin Türk’ün yaşadığı Gürcistan ile sosyal ve ekonomik ilişkilerin her yıl daha da arttığına dikkat çekerek bu dostluğun devam etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Gürcistan Başkonsolosu Çarşamba'da

BAŞKAN YILMAZ’DAN BİLGİLENDİRME
ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, İashvili’ye Çarşamba’nın ekonomisi ve ticaretine ilişkin detaylı bilgiler vererek, bölge ekonomisinin en önemli gelir kaynağı olan fındığın kahverengi kokarca sorunu ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. Yılmaz, Kahverengi kokarca nedeniyle, 2015-2017 yılları arasında Gürcistan’daki fındık üretim alanlarında yüzde 80’lere varan zarar tespit edildiğini hatırlatarak, İashvili’nin konu ile ilgili görüşlerini aldı.

FINDIĞIN ÖNEMİ
Ziyarette konuşan Başkan Kazım Yılmaz, “Çarşamba yüzyıllardır verimli toprakların sağladığı avantajlar ile gelişmiş, Samsun ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak ürünler yetiştirmiştir. Aktif ticari yaşamın yanı sıra, üretimi, işlenmesi ve ihracatı yapılan fındık, Çarşamba, Samsun ve Karadeniz Bölgesi için stratejik bir konumdadır. Bölgemiz için böylesine bir öneme sahip olan fındığın geleceği için endişelerimizi sizlerle paylaştık. Yaşanan bu sorun üzerine görüş alışverişimizi devam ettirmek, tecrübeleriniz hakkında bilgi sahibi olmayı isteriz. ÇTB olarak Türkiye ile Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkileri daha ileriye taşımak adına gereken tüm özveriyi göstereceğiz” diye konuştu.
Çarşamba’ya gerçekleştirdiği ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden İashvili, Başkan Yılmaz ve Borsa Yönetimine misafirperverlikleri için teşekkür etti. Ziyaret, karşılıklı anı takdiminin ardından sona erdi.

Gürcistan Başkonsolosu Çarşamba'da

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.