Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Başkan Zihni Şahin’den Mehmet Akif Ersoy’a anma

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82’nci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Zihni Şahin’den Mehmet Akif Ersoy’a anma
REKLAM ALANI
27 Aralık 2018 12:43

‘DİK DURMAYI, ZALİMLE MÜCADELEYİ ÖĞRETTİ!..’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “İstiklal Marşı, milletimizin yeniden dirilişinin belgesi ve simgesidir. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u büyük bir saygıyla anıyorum” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82’nci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin, “İstiklal Marşı, Türk milletinin yeniden dirilişinin belgesi ve simgesidir. Bu nedenle bu eşsiz şiiri ve daha bir çok ölümsüz eseriyle Mehmea Akif Ersoy’u büyük bir saygıyla anıyoruz” dedi.

SAĞLAM BİR İMAN, ŞUURLU KALP!
Mehmet Akif Ersoy’un, Türk milletinin gönlündeki yerinin çok büyük olduğunu vurgulayan Zihni Şahin, “Akif, milletimizin gönlünde çok büyük bir iz bırakmıştır. Vatanperver, sağlam bir iman ve şuurlu kalp ve yaşadığı zorlu, mücadeleli hayatıyla milletimize, zor zamanlarda dik durmayı, zalimlerle mücadele etmeyi, fedakarlık göstermeyi öğretmiştir” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN VERDİĞİ MESAJ…’
Zihni Şahin, mesajında ayrıca şunları dile getirdi:

“Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mehmet Akif’i anma mesajında belirttiği, “Akif’teki insan, millet ve vatan sevgisini, dürüstlüğü, ahde vefayı, mücadele ruhunu, kahramanlığı ve cesareti anlatmalı, yüksek ideallerini, davasını, heyecanını yaşatmalı, Mehmet Akif’i düşünceleriyle, dünya görüşüyle, güç karşısındaki asil duruşuyla geleceğe taşımalıyız” ifadeleri, özellikle günümüzde, ülkemizin de içerisinde bulunduğu bu şartlar altında çok daha önem kazanmıştır. Saygıdeğer liderimizin de belirttiği gibi, Akif’i, mutlaka ama mutlaka, özellikle gençlerimize çok iyi anlatabilmeli, toplumumuzu onun fikirleri ve idealleriyle beslemeliyiz.

‘RUHUMUZU BESLEMEYİ SÜRDÜRÜYOR…’
Mehmet Akif, bıraktığı eserlerle asla unutulmayacak, bizlerin ruhunu beslemeye devam edecektir. Eserleriyle, yaptıklarıyla, sözleriyle, vaazlarıyla milletimizin özgürlük mücadelesine müthiş katkılar sunmuştur. Milli mücadelede önemli görevler üstlenen vatan şairi ve büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 72’inci yılında şükranla ve özlemle yâd ediyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.