Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

BASKETBOL KAPANIYOR MU?

Samsunspor Derneği Yönetim Kurulu basketbol şubesini kapatmak, lige katılma hakkını devretmek gibi seçenekleri masaya yatırdı

BASKETBOL KAPANIYOR MU?
REKLAM ALANI
29 Mart 2024 17:24

Yılport Samsunspor A.Ş Başkan Vekili ve İcra Komitesi Üyesi Veysel Bilen, Samsunspor Kulübü Derneği Başkan Vekili Arzu Uslu, İş Dünyası ve STK Sorumlusu Serkan Kaya, Eğitim Kurumları ve Spor Kulüpleri Proje Sorumlusu Fazlıhan Carus, Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sedat Uygun, Finansal Proje Geliştirme Sorumlusu Zahit Çetin basın mensupları ile iftarda bir araya geldi.

VEYSEL BİLEN’DEN BASINA TEŞEKKÜR
Green Golf & Tennis Club- Samsun Golf Kulübü’nde düzenlenen iftar yemeğine Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, TSYD Samsun Şube Başkanı Murat Sandıkçı ve çok sayıda basın mensupları katıldı.
İftar yemeği sonrası konuşan Veysel Bilen, “Yoğun programınızın arasında bu akşam bizleri bu güzel mübarek Ramazan akşamında bizleri yalnız bırakmadığınız için şahsım ve kulübüm adına teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bugüne kadar gösterdiğiniz yakın ilgiyle bundan sonra vereceğiniz destekle bir yol haritası çizilmesi noktasında olduğumuz gerçeğini hepimizin kabullendiği bir ortamda inşallah Samsunspor Kulübü Basketbol Şubesi’nin hem geleceği hakkında fikir alışverişi yapmış olacağız” dedi.

’40 MİLYON LİRA BÜTÇE HAZIRLADIK, ANCAK…’
Veysel Bilen’in konuşmasının ardından Eğitim Kurumları ve Spor Kulüpleri Proje Sorumlusu Fazlıhan Carus basın mensuplarına basketbol şubesinin geleceği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Carus, “Basketbol takımımızın tüm sorumluluğu dernek yönetimimiz tarafından üstlenilmiştir. Yönetimimiz, 51 yıl sonra Süper Lig’de oynamaya hak kazanan takımımızın Süper Lig’de mücadele etmesi için elinden geleni yapmıştır. Bütçe planlamamızı yaparak, şehirden alabileceğimiz destekleri düşünerek 40 milyon lira bütçe hazırladık. Bu bütçe çerçevesinde yerli ve yabancı oyuncularımızı transfer ettik. Geçen sezon takımımızı Süper Lig’e çıkartan hocamızla ve menajerimizle yolumuza devam ettik. Sezon başı tüm yönetim kurulu üyelerimiz faaliyet gösterdiği alanda maddi ve manevi katkılar sağladı. Birçok sponsorluk görüşmesi gerçekleştirdik ama üzülerek söylemek istiyoruz ki, özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından yeterli desteği alamadık. Buradan tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

‘2 SEÇENEK VAR. YA KAPATACAĞIZ YA DA…’
Fazlıhan Carus konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İkinci devrenin başına kadar finansal olarak 40 milyon bütçeyi oluştursak da döviz kurundaki artışlar, planlama hataları dolayısıyla bütçemizde 12 milyona yakın bir açık oluştu ve sportif başarı da gelmeyince yabancı oyuncular ile yollarımızı ayırdık. Şu anda altyapıdan gelen oyuncular ve takımda kalan yerli oyuncuları ile beraber armamızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışmaktayız. Geldiğimiz bu noktada Süper Lig’de kalamadığımız için tüm yönetimimiz çok üzgün ve yeterli desteği bulamamaktan dolayı da yorgundur. Şu ana kadar borçlarımızın birçoğunu ve vergi borçlarımızın tamamını ödedik. Bu toplantının en önemli amacı da bu noktalarda kamuoyunu bilgilendirmektir.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA ÇAĞRE
Önümüzde iki yol var. Kalan borçların karşılığında borcumuzu ödeyebilmek için lige katılma hakkımızın devri ya da şubenin kapatılıp önümüzdeki yıl gelecek gelirler ile borçların ödenmesidir. Gönlümüz basketbol ateşinin şehrimizde yanmaya devam etmesinden yanadır. Buradan şehrimizin ileri gelenlerine sesleniyoruz. Bu takım şehrimizin takımıdır ve bu seviyedeki bir takımın kapatılması şehrimizde uzun bir süre basketbolun bu noktaya gelememesine sebep olacaktır. Yerel seçimler öncesi tüm belediye başkan adaylarımıza çağrımızdır.”

DEVİR, KÖTÜ SONUÇLARA YOL AÇAR
Konuşma sonrası ise Samsunspor Kulübü Başkan Vekili Arzu Uslu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Uslu, kulübün basketbol şubesinin lige katılma hakkını devretmesi halinde bir daha basketbol branşında profesyonel liglere katılamayacağını söyledi. Arzu Uslu ayrıca dernek yönetimi böyle bir karar alması durumunda da genel kurula bu seçeneği götürmeden devir yetkisine sahip olduğunu söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.