Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

BEDDUALI TEPKİ!

Samsun’da dükkanlarının yanındaki boş arsanın çöplük gibi kullanılmasına sinirlenen esnaf, çareyi arsanın duvarına astığı beddualı yazılarda buldu

BEDDUALI TEPKİ!
REKLAM ALANI
2 Nisan 2023 16:08

Samsun‘da esnafın başı, dükkanlarının yanındaki boş arsa ile dertte. Esnafın ekmek parası kazanmaya çalıştığı dükkanlarının yanındaki arsayı bazı vatandaşlar ‘çöplük’ olarak kullanmaya başlayınca çöplere toplanan fareler dükkanlara dadandı.

‘DEPREMLERE GELESİN…’
Canına tak eden esnaf ise çareyi arsaya yazı asmakta buldu. Arsanın duvarına “Buraya çöp atanın anası, babası, ailesi, eşi ve dostu depremlere gelsin”, “Buraya çöp atan şerefsizdir…” gibi beddua ve tepki içeren yazılı dövizler asıldı. Yazıların arsaya asılmasından sonra çevreye atılan çöplerde azalma olduğunu ifade eden esnaf ve çevre sakinleri, yetkililerden daha kalıcı bir çözüm istiyor.

FARELER YUVA YAPTI
Çöp atılan arsaya yazıları asan Elif Çelebi, “Birçok yere başvurdum ama buranın pisliğinden kurtulamadım. Çözümü artık yazdığım yazılarda aradım. Son çare olarak küfürlü yazılarda arıyorum. Öncesinden beddualı yazılar yazmıştım ama çöp atanlar onu yırtıp attılar. Anlamadıkları için şimdi küfürlü yazılar astık. Çöp birikintisinden dolayı burayı fareler basıyor ve yuva yapıyor. Fareler dükkanlara girdiği için mağdur oluyoruz. Burası o kadar çok pis oluyor ki kokudan duramıyoruz. İnsanlar artık evindeki çöplerini buraya atarak yığma yapıyordu. Tüm esnaf da buna şahidiz” dedi.

ÇÖP ATAN AZALDI!
Çevreyi kirletenlerin yazıları okuduktan sonra çöp atmaktan vazgeçtiğini ifade eden esnaf Emre Arslantaş, “Burası aslında şehrin merkezinde bir yer. Bahsettiğimiz yer dükkanların arasında yer alıyor. Dükkanların arasındaki boş arsayı çöp atarak kirletiyorlar. Çöplere yakın esnaf da rahatsız olduğundan dolayı duvara yazı asarak sorunu çözmeye çalıştı. Yazılar asıldıktan sonra buraya çöp atanların sayısında azalma oldu. Buraya çöp atmaya gelenler yazıları gördüğü zaman utandığı için çöp atmaktan vazgeçmeye başladı” diye konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.