Dolar 32,5866
Euro 34,8084
Altın 2.509,62
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

BAFRA BELEDİYE MECLİSİNİN MUHALEFET SESİ

Bafra’nın yetiştirdiği, başarılı işadamı ve Bafra Belediyesi MHP Meclis Üyesi Hakan Aytünür ile mesleği ve Bafra ile ilgili sohbet ettik.

BAFRA BELEDİYE MECLİSİNİN MUHALEFET SESİ
REKLAM ALANI
10 Ocak 2017 19:45

1-Sayın Aytünür gördüğümüz kadarıyla başarılı ve saygın bir iş adamısınız. Bafralı olmanızdan ötürü herkes sizi tanıyordur. Biz sizi sizden tanımak ve tanıtmak istiyoruz. Kimdir Hakan Aytünür ?

Aytünür: 03.02.1972 yılında Bafra’da doğdum. İlk, Orta ve Lise eğitimimi Bafra’da tamamladım.

Üniversite eğitimimi Selçuk Üniversitesi Jeoloji ve Fotogmetri ( Harita Mühendisliğini ) bitirdim.

2002 yılından bu yana Bafra’da Bafra Harita Mühendislik hizmetleri olarak Baframız’a hizmet vermekteyim.

2-Sayın Aytünür, Türkiye’de olduğu gibi Bafra’da da işsizlik artmış durumda bu konuda neler söylemek istersiniz?

Aytünür:  Baframız tekel kapatıldıktan sonra hızla kan kaybetmekte. Tekelin boşluğu doldurulamadı maalesef.  Baframız yıllardır sahipsiz bir şehir. Türkiye’nin 4. büyük ovası, Karadeniz’in en büyük ilçesi birçok ilden büyük özel bir ilçe olmasına rağmen gereken yatırımları maalesef alamamıştır. İşsizlik sorununun çözümü Bafra’nın il olması ve özel teşvik kapsamına alınmasıyla olur. Dolayısıyla tarım ve tarıma dayalı sanayi bölgeleri oluşturularak bölgemizde üretilen ürünler Türkiye ve Ortadoğu ülkelerine pazarlanarak bir kargo havzası ile Bafra’mızın önünü açılacağı kanısındayım. Bu konu teferruatlı bir konu bunun için siyasi irade lazım.Olmayacak bir konu değil.

3-Türkiye’de bürokratik durum bir türlü anlaşılamadı. İş alanınızda çalışmalar yaparken haklı olmayan bürokratik engellerle karşılaşıyor musunuz?

Aytünür:  Maalesef ülkemizi bürokratik engelleri hala aşamadı. Yatırımcıya kolaylık sağlayacağına kâğıt evraklarla boğmaya devam ediliyor. Buda yatırım yapmak isteyen iş adamlarının yatırımlarını geri plana almasına neden oluyor.

4-Sayın Aytünür  bizlere mesleğinizin zorluklarından biraz bahseder misiniz?

Aytünür: Mesleğimiz mülkiyet ile alakalı olduğu için zor insanların miras paylaşımı olduğu zaman hakkaniyetli durmak, onların isteği doğrultusunda yapmak gerekiyor. Biz meslek olarak gelişen teknolojiye her zaman ayak uydurmayı düstur edindik. Halkımıza en iyi hizmet verebilmek için devamlı yenilikleri takip etmekteyiz. Samsun Bölgesi’nde Referans İstasyonu olan tek firmayız.  Alet ve ekipman olarak Bafra’da öncüyüz.

5-Bu mesleğin olmazsa olmazlarını sayar mısınız?

Aytünür: Yeni ofisimizde daha iyi hizmet vermek için her türlü imkânlarla halkımızın emrindeyiz.   Mesleğimizin olmazsa olmazı;  teknoloji ve tecrübe.

Her geçen yıl kendimizi geliştiriyoruz.

6-Bu işi tercih etmenizin özel bir sebebi var mıydı? Ve verdiğiniz karardan hiç pişman olduğunuz oldu mu?

Aytünür: Bafra doğup büyüdüğümüz topraklar. Türkiye geçim standardı olarak en rahat yerlerinden bir tanesi.  İnşallah ilerleyen zaman içerisinde Bafra’ya sahip çıkan idareciler çıkacak. Bafra’yı hak ettiği yere taşıyacaktır.

Yaşanılabilir güzel bir Bafra için çalışmak hep beraber birlikte görüşmek dileğiyle

Hatice ORTA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.