Dolar 32,5419
Euro 34,8971
Altın 2.433,80
BİST 9.771,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Karaciğer dostu: Matcha çayı

Karaciğer dostu: Matcha çayı
REKLAM ALANI
11 Haziran 2019 19:07

Diyetisyen ve Fitoterapist İrem İmrağ, son zamanlarda oldukça popüler olan matcha çayının daha önce hiç duymadığınız faydalarını açıkladı.

Diyetisyen ve Fitoterapist İrem İmrağ, son zamanlarda oldukça popüler olan matchanın sadece çay olarak değil smoothielerde, pastalarda, keklerde, kahvelerde de karşımıza çıktığını söyledi. İmrağ, “Matcha çayı kolesterolü düşürüp, karaciğeri koruyor” dedi.

Matcha çayının yeşil çay ile aynı bitkiden elde edildiğini dile getiren Diyetisyen ve Fitoterapist İrem İmrağ, “Matcha için kullanılan çay yaprakları güneş ışığından korumak için toplanmadan 20-30 gün önce üzerleri kapatılır.

Bu durum klorofil üretimini artırır ve daha koyu yeşil bir renk verir. A, C, E, K ve B vitaminleri, selenyum, çinko ve magnezyum mineralleri açısından zengindir ve yeşil çaya göre daha yüksek antioksidan ve kafein içeriğine sahiptir” diye konuştu.

İmrağ, matcha çayının faydaları konusunda şunları söyledi: “Kateşin açısından zengin olan matcha çayı yüksek antioksidan özellik gösterir. Kolesterolü düşürür. Karaciğeri korur. Odaklanmayı arttırır ve hafızayı güçlendirir. Kansere karşı korur. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. 1-2 çay kaşığı matcha tozuyla hazırlayacağınız çaydan günde 1-2 fincan içebilirsiniz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.