Dolar 32,5203
Euro 34,9397
Altın 2.439,68
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

1 EKİM’DE ŞARTLI CEZA İNDİRİMİ ÇIKACAK

1 EKİM’DE ŞARTLI CEZA İNDİRİMİ ÇIKACAK
REKLAM ALANI
5 Eylül 2019 16:06

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, cezaevlerinde binlerce mahkum ve dışarıda mahkum ailelerinin beklediği şartlı salıverme yasası ile ilgili açıklamada bulundu. Yıldız, “Bu yasa çıkacak” dedi.

BU YASA ÇIKACAK
MHP’nin af yasasını hazırlayan, mahkum ve mahkum ailelerinin en çok takip ettiği siyasetçilerden biri olan MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “şartlı ceza indirimi yasası” nın çıkacağını söyledi. MHP olarak kanun tekliflerini verdiklerini, öncelikle adalet komisyonunda konunun görüşülüp karara bağlanması gerektiğine işaret eden Feti Yıldız, “Mahkum affının sonuna kadar takipçisiyiz. Şu anda bu konu Adalet Komisyonunda. Bir an önce yasalaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Hiç bir bahanenin arkasına sığınmıyoruz.’ dedi.

ÜZERİNDE ÇOK ÇALIŞTIK
Af tasarısı ile ilgili sosyal medyada aleyhlerine yazanların kimler olduğunu bildiklerini belirten Yıldız ‘Bunlar genel olarak fetöcüler ve bir kısmı da MHP düşmanlarıdır. Bunların mahkum yakınlarıyla yakından ilgisi alakası yoktur. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız. Bunu da yasal hale getireceğiz. Bizim gerekçelerimiz ortada. Yasal gerekçelerimizin ne denli haklı olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor. Cezaevleri doldu. Güvenlik zafiyeti ve başka sebepler var. O zaman da söylemiştik 10 kişilik koğuşlarda 30 kişi kalıyor diye. Her ne pahasına olursa olsun bu yasa çıkacak.’ diye konuştu.

BİR FIRSAT VERİLMELİ
Cumhuriyet tarihinin en önemli idari reformunu yaptıklarını belirten Yıldız; ‘Bu yönetim reformunda barışmaya ihtiyaç var. Bunun içinde eli kanlı katillere, tecavüzcülere ‘af çıkartalım’ yok. Bizim tarifimiz içerisinde kader mahkumlarına yeni bir fırsat var. Bu fırsatı verirken de, ‘bir daha suç işlemesin, suç işlerse geri alınır’ dedik. Bu süre içerisinde bizim yasa teklifimizin her zerresi, her noktası irdelendi. Hukukçular, akademisyenler, mahkum yakınları, gazeteciler irdeledi. Hiç bir şey bulamadılar. Bu yasanın çıkma sakıncasını kimse karşımıza çıkıpta izah edemedi. Önce yanlış anlamalar oldu ancak bunlar izah edildi.’ şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.