Dolar 32,5440
Euro 34,8523
Altın 2.432,78
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

EN ÇOK ONLARIN İŞİNE YARADI!

Samsun’da kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte ayakkabı tamircilerinin iş yoğunluğu oldukça arttı

EN ÇOK ONLARIN İŞİNE YARADI!
REKLAM ALANI
21 Aralık 2022 16:12

Samsun‘da havaların soğuması ve yağışların artması ayakkabılara verilen önemi arttırdı. Önceki yıllara göre kışlık ayakkabı ve bot fiyatlarındaki artış, tamircilerin yoğun mesai yapmasına neden oldu.

AYAKKABI PAHALANDI, İŞLER ARTTI!
Tamir işlerinin eski yıllara göre daha fazla olduğunun altını çizen 50 yıllık ayakkabı tamir ustası Hamit Özsüleyman (63), “Şartlar ağır olduğu için ayakkabılar pahalı ve insanlar mecburen tasarrufa gidiyor. Tasarrufa gittiği için de eski ayakkabıları değerlendirmeye çalışıyorlar. Vatandaş eskiden duyarsız davranıyordu. Ayakkabısı eskidiği zaman giymiyordu. Ama şimdi ayakkabılar bize torba torba geliyor. 1000 liradan aşağıya sıfır ayakkabı satılmıyor. Onun için biz de eski ayakkabıları sıfır haline yakın hale getiriyoruz ve vatandaşlara teslim ediyoruz. En çok taban değiştirme türünde tamirler yapıyoruz. Ayakkabıların tabanını 150-200 TL arasında yapıyoruz. Dikişleri 20-30 TL civarlarında yapıyoruz” dedi.

‘YETER Kİ TEMİZ İŞ YAPALIM…’
Yaz aylarına göre kışın işlerin daha iyi olduğuna değinen Hamit Özsüleyman, “Eski bir işletme olduğumuz için dışarıdan da müşterilerimiz bizlere ulaşıyorlar. İşleri temiz yaptığınız zaman müşteri devamlı gelir. Yaz aylarına göre bu dönemler daha hareketli geçiyor çünkü yazın insanlar terlikle gezebiliyorlar. Ama bu aylarda terlikle gezmek mümkün değil. Onun için kış ayında daha hareketli oluyoruz. Bu kış iş yoğunluğu olarak biraz daha iyi ancak bize gelen malzemeler de pahalı hale geldi. Mesela bir ayakkabı ilacı alıyorduk şu an 3-4 katı fiyatına alabiliyoruz. Tabanlarımız da aynı şekilde 3-4 katı fiyatına yükseldi. O da tamir ücretlerine yansıdı” diye konuştu.


İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.