Dolar 34,8637
Euro 36,7233
Altın 3.023,24
BİST 10.099,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Çar 10°C
Per 9°C
Cum 10°C
Cts 10°C

Bee Scanning

Bee Scanning
REKLAM ALANI
18 Mart 2021 14:43

Bee Scanning uygulaması,
Yapay zeka ve akıllı telefonların kullanımını birleştirerek arıcılar için, Varroa akarlarını kolayca tespit etmek ve arılarında ölüm riskini azaltmak için kullanılan bir uygulamadır.
Özet
Arılar özellikle önemli bir yenilenebilir sadece bala katkıda bulunmayan biyolojik kaynak üretim için yaşamsal olan tozlaşma içinde gıda üretimi yaparlar. Bugün milyonlarca arı toplulukları her yıl Varroa yüzünden ölüyor. Akarlar, en ölümcül bal arısı zararlılarıdır.
Bee Scanning, arı ölüm oranını azaltmak ve arı topluluklarının sağlığını iyileştirmek için bir
Uygulam. EIP-AGRI (Avrupa İnovasyon Ortaklığı) Operasyonel Grubu tarafından geliştirilmiştir. Bee Scanning Yapay kullanır, Varroa akarlarını tespit etmek için istihbarat (AI) görüntü analizi yapar. Arıcılar istilaya uğrar hızlı ve kullanıcı dostu bir şekilde önerilen eylemlerle birlikte sonuçları akıllı telefonlara iletilir. Sağlıklı arılar, bal yoluyla katma değerli ürünler üretecek üretim ve tozlaşma yapar.

Sonuçlar
Uygulama, arıdaki Varroa akarlarını tespit etmenin hızlı ve kullanıcı dostu bir yolunu sunar. Arıları öldürmeyi içeren geleneksel yöntemleri kullanmak zorunda kalmadan topluluklar için tekniğin uyarlandığı için karmaşık bir ekipmana gerek yoktur.
Akıllı telefonlar bu iş için yeterlidir.
Uygulama hem iPhone’lar hem de Android’ler için mevcuttur . Tüm dünyada ülkelerde Nisan 2019’da uygulama 3.000 üreticiye indirildi. Her hafta ortalama 50 yeni kullanıcı ile büyümekte.
Dersler ve Öneriler
Uygulama tüm AB ülkelerinde kullanılabilir. AI(istiparat) analiz tekniğinin kullanımı görüntüler, tarımda benzer karşılaşılan diğer alanlara da aktarılabilir.
Bağlam; Varroa akarları, en ölümcül zararlı olarak tanımlanır. Bal arıları ve her yıl biri milyonlarca arı topluluğunu öldürür. Akarlar deforme olmuş kanat virüsünü larvaya iletir veya arıları pupa haline getirerek ölüm veya şiddetli arıların deformasyon yapar. Hastalık en büyük tehdittir. Tüm dünyadaki arı topluluklarının hayatta kalması. Eğer bir
arı topluluğu hastalığa yakalanır, bütün topluluk genellikle 3 yıllık bir süre içinde enfeksiyondan ölür.
2016’daki bir pilot çalışmada, Varroa akarlarının sayısı arasındaki korelasyon
alkol numunesi ile bir görüntü ile tespit edilir ve daha sonra bir EIP-AGRI Operasyonel Grubu oluşturulur ve BeeScanning uygulamasını arıcılar akıllı telefonlarında kullanmak için geliştirmeye başlanır.
Hedefler
EIP-AGRI projesinin ana eylemi, akıllı telefonda kullanmak için uygulamadır. Varroa uygulaması aracılığıyla akarlar ve bu arı topluluklarında ölüm tespit edilebilir.
Aktiviteler
2017 yılında enfeksiyon düzeyinin tespitini kullanarak ve görüntüler birbiriyle ilişkilidir, EIP-AGRI Operasyonel Grubu farklı tespitleri değerlendirmek için derinlemesine bir çalışma başlattı. Varroa akarları için yöntemler. Grup inşa etmeye başladı.
Uygulamayı geliştirildi ve aracı iyileştirildi. Uygulama ve AI sistemi Varroa akarlarını görüntü analizi yoluyla tespit etmek için yapılmıştır. Algılama sürecini başlatmak için resimler bir
Kuluçkadaki canlı arılardan 21 santimetre uzakta çerçeve içerisinde 2-3 kuluçka çerçevesi ile fotoğraflandı. Her bir tarafın dört fotoğrafı ve her biri için toplam sekiz çerçeve fotoğraf çekildi. Fotoğraflar daha sonra yüklendi ve AI sistemi analiz edildi.
Kullanıcılar şunu gösteren bir mesaj aldı:
İstila yüzdesi. Uygulama daha sonra şunu önerir: uygun eylemler.
Uygulama, geleneksel yöntemlere bir alternatiftir. Varroa akarlarını tespit etmek için arıları öldürmeyi içerir. Bununla aracı hiçbir arının öldürülmesine gerek yoktur ve kraliçeye zarar verme riski yoktur.

Be Scanning uygulamasının ilk sürümü Haziran 2018’de yayınlandı. Uygulama ilk sürümden bu yana 8 kez güncellendi, aşağıdaki gibi iyileştirmelerle:
• yeni başlayanlar için öğreticiler – resimler nasıl çekilmeli en iyi sonuçlar için;
• destek mesajları – kullanıcıların yardım alabileceği ve gönderebileceği yerler
geri bildirim;
• coğrafi konumlandırma – verileri, istila seviyeleri düşüktür.
2019 boyunca projeye, daha iyi bir mevcut teknolojideki performans eklendi. Ayrıca uygulama için yeni özellikler geliştirmeye başlandı. Amaç tüm önemli arı hastalıklarının yanı sıra arı topluluklarının genel bir değerlendirmesini sağlamış olmaktı. Video analizi ve ses, olamayacak hastalık davranışı ve belirtileri sadece resimlerle tespit edildi.
Uygulamanın yeni bir güncellemesi olan BeeScanning 2.0’ın 2020’de piyasaya sürülecek.
Ana sonuçlar
Uygulama, hızlı ve kullanıcı dostu bir algılama yöntemi sunar. Varroa akarları arı topluluklarında kullanmak zorunda kalmadan arıları öldürmeyi içeren geleneksel yöntemler. Hayır teknik olduğu için sofistike ekipmana ihtiyaç vardır. Akıllı telefonlar için uyarlanmıştır.
Uygulama hem iPhone’lar hem de Android’ler için mevcuttur ve tüm dünyada 155 ülkede indirilebilir. Tarafından Nisan 2019, uygulama 3.000 kez indirildi. Haftada ortalama 50 yeni kullanıcı ile.
Anahtar dersler
Uygulama tüm AB ülkelerinde kullanılabilir. AI kullanımı görüntüleri analiz etme tekniği aktarılabilir tarımda benzer sorunlarla karşılaşan diğer alanlar da kullanılabilir.
Hakan Temur

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.