Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

‘Bekara Karı Boşamak Kolay’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Bafra İlçesi’nde düzenlediği ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve 28 Şubat’ konulu konferansta konuştu.

‘Bekara Karı Boşamak Kolay’
REKLAM ALANI
28 Şubat 2017 18:43

‘BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAYDIR’

Anayasa değişikliği teklifinde Meclisin feshedilmesi gibi bir durumun olmadığını söyleyen Kurtulmuş, “CHP’li arkadaşlar diyor ki; ‘öyle bir sistem getiriyorsunuz ki, bir gün cumhurbaşkanı kalkacak, diyecek ki Meclisi feshediyorum.’ Şu anki anayasa değişikliği teklifinde Meclisin feshi gibi bir mesele yoktur. Cumhurbaşkanı ya da Meclis isterlerse, sistem kitlenirse, yani 104 sefer cumhurbaşkanı seçilebilmesi olur mu? Oldu mu, oldu. Bazı meselelerde Meclisin kitlendiği olur. Meclis ve cumhurbaşkanı hepsi aynı gün seçilerek görevlendirilen aynı kuruluş. Birisi yürütmeyi idare ediyor, birisi de yasamayı idare ediyor. Eğer siyasi kördüğüm olursa ne oluyor? 12 Eylül, 12 Mart, 27 Mayıs oluyor ve 28 Şubat oluyor. İşte, bir daha birileri tanklarını, toplarını çıkarmasınlar diye siyasi kitlenmeleri olduğu anda ya Meclis ya da cumhurbaşkanı milleti seçime götürebiliyor. Şimdi CHP’liler şöyle düşünüyorlar. ‘Nasılsa bizden birisi cumhurbaşkanlığına seçilemeyecek’ diye inanıyorlar. Bunlardan birisi cumhurbaşkanı olur. Kafası bozulur, Meclisi fesheder. Hanım kardeşlerim kusura bakmasınlar ‘Bekara karı boşamak kolaydır” dedi.

‘ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR’

Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Numan Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanı seçimi yenileyeceği zaman, kendisinin de cumhurbaşkanlığı düşüyor. İkinci dönemin sonunda ise siyasi hayatı bitiyor. Aslında bu madde, Türkiye’de krizlerin önünü kesen bir maddedir. Tek adamlığın önünü kesen bir maddedir. Bunlar bunu bilmedikleri için malesef yanlış şeyler söylüyor” diye konuştu.

Numan Kurtulmuş,”Türkiye’de vesayetçi sistemin sona ermesi için, Türkiye’de cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında ki, kurum ve kuruluşların arasındaki kavganın sona erdirilmesi için böylesine bir yönetim değişikliği ihtiyaç vardır. Türkiye’deki siyasi istikararın sağlanması için bir yönetim değişikliği ihtiyacı var. Tekrar söylüyorum, vesayetçi sistemin ortadan kaldırmak. Yönetimde çift başlılığa son vermek, siyasi istikararsızlığa son vermek ve ekonomik istikrarsızlıktan bu ülkeyi kurtarmak için Anayasa değişikliğine ihtiyacımız var.”

Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından ilçeden ayrılarak Samsun kent merkezine döndü.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.