Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Belediyede çalışan sözleşmeli personeller ne olacak? 18 bin kişi topun ağzında

Belediyede çalışan sözleşmeli personeller ne olacak? 18 bin kişi topun ağzında
REKLAM ALANI
20 Aralık 2019 18:24

Belediyelerde 18 bin civarında sözleşmeli personel çalışıyor. 31 Aralık tarihi ile birlikte bitecek olan sözleşmeler ile birlikte 18 bin kişi topun ağzına girecek. Sözleşmeli personeller ne olacak? Sözleşmeler yenilecek mi? Haberimizin devamında…  31 Aralık tarihi ile birlikte binlerce çalışan işsiz kalacak. Konu ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk çağrıda bulunurken MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek sözleşmelerinin yenilenmemesi durumunda vatandaşların mağdur olacağını ifade etti.

BİNLERCE KİŞİ İÇİN İŞSİZLİK KAPIDA 

Türkiye genelinde binlerce personelin işten çıkarılacağını belirten Şimşek, “Sayın Bakanım, tabii, gönlümüz kamudaki sözleşmeli personellerin tamamının kadroya geçmesini istiyor ama özellikle belediyelerde çalışan yaklaşık 18 bin personel her yıl belediye meclisi kararıyla sözleşmeleri yenilenmediği takdirde işlerinden çıkartılacak.” ifadelerini kullandı.

MECLİSTEN DÜZENLEME BEKLENİYOR

Konu ile alakalı TBMM’de herhangi bir düzenleme yapılmaz ise 18 bin civarındaki sözleşmeli personel başkanın veya belediye meclisinin alacağı karar ile işsiz kalacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.