Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Belediyeler, başkanların çiftliği değildir

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun önceki İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Samsun’un tek CHP’li Belediyesi olan Atakum Belediyesi’ni ziyaret etti.

Belediyeler, başkanların çiftliği değildir
REKLAM ALANI
15 Nisan 2019 14:37

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’yi makamında ziyaret eden ve kendisine başarı dileklerini ileten Akcagöz, “Samsun’da, en azından Atakum için söylüyorum, endişe eşiği kırılmıştır. Bu gerçekten çok önemli. AKP, gün geçtikçe eriyor. Önümüzdeki seçimde AKP diye bir parti yok.” dedi.

‘BELEDİYE’NİN GELİRLERİ ÇARÇUR EDİLDİ’
Atakum Belediyesi’nin Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında olduğunu dile getiren Tufan Akcagöz, “Atakum, sadece Samsun’un değil, Türkiye’nin göz bebeğidir. Atakum mutlaka ehil ellere teslim edilmelidir dedik ve Atakum halkı da gereğini yaptı. Bu teveccühün karşılığı, çok çalışmak olmalıdır. Bu çok çalışmak, rantı elinin tersiyle iten, halktan yana sosyal politikalarla desteklenmek zorundadır. Atakum, geçen 5 yıl içinde oldukça kötü yönetildi. Sayıştay raporlarını zaman zaman kamuoyuyla paylaştık, bunu hepiniz biliyorsunuz. Belediye’nin gelirleri çarçur edildi. Belediyeler, hiçbir belediye başkanının çiftliği değildir.

‘ATAKUM BELEDİYESİ’NDE NELER OLDU, NELER DÖNDÜ’
Tufan Akçagöz, “Atakum Belediyesi, muhalefet partisi olan CHP’nin ısrarlı taleplerine rağmen, denetlemeden kaçırılmıştır. Önceki dönem Belediye Meclis üyemiz Mustafa Tüfek, her türlü hukuki yolu denemesine rağmen, Belediyeyi denetleme olanağı kendisine verilmemiştir. Atakum Belediyesi’nde neler oldu, neler döndü bilemiyoruz. Bunların, işte bu dönemde ortaya serilmesi gerekiyor. Şeffaf yönetim anlayışının gereği de bunu gerektirir. Beklenti de bu yönde. Geçen 3 yıl içinde, Atakum Belediyesi ile ilgili kamuoyuyla en fazla bilgi paylaşan kişi olarak diyorum ki, bu işin peşi bırakılmamalıdır. Kimlere hangi arsalar kaça satıldı, hangi kamu malları ile ilgili hangi tasarrufta bulunuldu. Bunları bir bir öğrenmek zorundayız. “ dedi.

‘İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN İMZASI, MEVCUT BAŞKANI KORUDU’
Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır, CHP Samsun önceki il yöneticileri Alican Akdağ, Mustafa Güngör, Şenol Katkat ve Nuri Cömert’le birlikte ziyaretini gerçekleştiren ve Atakum Belediyesi’nde yaşanan hukuksuzlukların üzerine mutlaka gidilmesi gerektiğine vurgu yapan Tufan Akcagöz, “Kimi arkadaşlarımız, FETÖ’cüdür diye görevlerinden ihraç edildi. Devrin Belediye Başkanı, ben yapmadım  dedi. Araştırdık, bulduk. Bizzat kendisi de işin içinde. Bununla ilgili kamuoyuyla sayısız bilgi paylaştık. Bir çok konusu suç teşkil eden olayı, Samsun Cumhuriyet Savcılığı’na taşıdık ama maalesef İçişleri Bakanlığı’nın imzası, mevcut başkanı korudu. Atakum’da gerçekleşen görev değişikliği, hesap sorulacak bir hukuki süreci de beraberinde getirmelidir”.

‘KORKMA, İSHAK TAŞÇI’DAN HESABINI SOR’
Akçagöz, “Cemil Deveci’den beklentimiz de, geçmiş dönemde gerçekleşen tüm hukuk dışılıkların üzerine gitmesi, hakkı gasp edilen, görevlerinden ihraç edilen ve sekiz ay boyunca adeta çile çeken arkadaşlarımızın hakkını, hukukunu aramasıdır. Korkma, İshak Taşçı’dan hesabını sor. Millet arkanda. Deveci, bir bağımsız denetçi yardımıyla ve Sayıştay’a yazı yazmak suretiyle mutlaka bir denetleme ekibini de bu işe dahil etmelidir. Çünkü, Atakum Belediyesi hakikaten, daha önce de ifade ettiğimiz gibi bizzat Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturulması gereken bir dönem geçirmiştir. Böyle bir dönem sonrasında, sanki hiçbir şey olmamış gibi yeni döneme başlamak, geçmişte yapılan hukuksuz uygulamaları görmezden gelmek bize yakışmaz. Ki ben bunun üzerine ısrarla gidileceğine eminim. Cemil bey, hem hukukçu kişiliği ile, hem de yıllardır biriktirdiği siyasi tecrübesiyle bunu başaracak güçtedir. Meclis üyelerimiz de hepsi birbirinden seçkin isimler. Bu donanımlı kadronun, başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. İhtiyaç duyulduğu her an, partimin ve başkanımızın yanında olacağımın da bilinmesini istiyorum.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.