Dolar 32,4686
Euro 34,7867
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Belgeler artık WEB’de!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), hafta sonu kısıtlamasından muaf işyeri açma ve işçi çalıştırma ile ilgili belgelerin online ortamda alınabileceğini açıkladı

Belgeler artık WEB’de!
REKLAM ALANI
12 Ocak 2021 18:54

Samsun TSO, pandemiyle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nca uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı kısıtlamasından muaf işyerlerine ve işçi çalıştırma belgeleri web sayfası üzerinden online ortamda veriyor. Samsun TSO Bilgi İşlem Müdürlüğü’nce geliştirilen yazılım sayesinde kısıtlamadan muaf işyerleri, çalışma izin belgelerini Oda’ya gelmeden alabiliyor.

MURZİOĞLU: HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR
Yaşanan pandemi dolayısıyla zor bir süreçten geçildiğini belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bu durum, hepimizin ortak sorumluluğu. Eğer topyekûn gerekli tedbirleri alırsak bu süreci en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum. Hepimizin de bildiği gibi pandemi sürecinde en önemli kural maske, mesafe ve hijyen. KOVİD-19’un ilk görüldüğü günden bu yana devletimiz yoğun bir çaba içerisinde. Ama burada herkese büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

YENİ BİR YAZILIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Virüsün etkilerinin azaltılması için yapılan bir uygulamanın da ‘haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması’ olduğuna dikkati çeken Murzioğılu, “Bilindiği üzere bazı sektörler bu durumdan muaf tutuldu. Valiliğimiz, genelge kapsamında yer alan muaf sektörlerdeki üyelerimizin çalışma izin belgelerini oluşturma işlemleri için Odamızı görevlendirdi. Biz de Oda olarak yoğunluğa neden olmamak için bir arayış içerisine girdik. Bilgi İşlem Müdürlüğümüz hemen çalışmaya başlayarak kısa sürede bir yazılım geliştirdi. Yazılım sayesinde izin belgesi almak isteyen üyelerimizin artık Odamıza gelmesine gerek kalmadı. Muaf sektörlerde ki üyelerimiz, kendileri ve işçileri için http://izin.samsuntso.org.tr adresi üzerinden gerekli yerleri örneklerine uygun şekilde doldurarak izin belgelerini alabiliyorlar. Uygulama sayesinde Odamızda oluşabilecek bir kalabalığın ve olası bir bulaşıcılığın da önüne geçmiş olduk. Aynı zamanda üyelerimiz zamandan da tasarruf sağlamış oldu” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.