Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

BEYAZ NÖBET!

Samsun Tabip Odası’na bağlı doktorlar hak taleplerini dile getirmek üzere beyaz nöbet eylemine başladı

BEYAZ NÖBET!
REKLAM ALANI
30 Ocak 2022 16:00 | Son Güncellenme: 30 Ocak 2022 16:23

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde cumartesi günü başlayan eylemde Kovid-19’un illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı sayılması, pandemide çalışılan her yıl için 120 gün yıpranma payı uygulanması, hekimler için 7200 ek gösterge, maddi kayıp olmadan nöbet ertesi izin hakkı gibi talepler dile getirildi.

YOKSULLUK SINIRININ 2 KATI MAAŞ
Hekim maaşları üzerine istenen düzenlemelerse şu şekilde açıklandı:

Kamu hastanelerinde göreve yeni başlayan pratisyen ve asistan hekimler için temel ücret (maas¸+ sabit ek ödeme) yoksulluk sınırının en az iki katından, uzman hekimler için yoksulluk sınırının en az iki buçuk katından az olmamalıdır. Sabit ek ödemeler genel bütçeden karşılanmalıdır. Özel sağlık sektörün çalışan hekimlerin sosyal güvenlik primleri ‘prim ödeme tavanı’ üzerinden çalıştıkları kurumlar tarafından ödemeli, ücretleri en az yoksulluk sınırının iki katı olmalıdır. Aile hekimi maşları en az yoksulluk sınırının iki katına yükseltilmelidir. 3 yıldan uzun süre görev yapan aile hekimi ya da aile sağlık çalışanı, tüm kamu dışı ebe, hekim ve hemşireler kamu kadrosuna alınmalıdır. OSGB’lerde çalışan iş yeri hekimlerinin ücretleri Türk Tabipleri Birliği’nin belirlediği asgari ücretin üzerinden ödenmelidir. Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur farkı gözetilmeksizin bütün emekli hekim maaşları (25 yılda emeklilik baz alınarak) pratisyen hekimler için asgari 15 bin TL, uzman hekimler için asgari 18 bin TL’ye çıkarılmalıdır.”

PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR DEVAM
4 Şubat’a kadar ‘beyaz nöbet’ eylemine devam edileceği taleplere karşılık gelmemesi halinde 8 Şubat’ta 1 gün süreyle acil dışında sağlık hizmeti sunulmayacağı da duyuruldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.